En lång rostfri diskbänk som utnyttjade plåten optimalt

Stacks Image p140_n16
Stacks Image p140_n43
Stacks Image p140_n45
Stacks Image p140_n3

En lång rostfri diskbänk som utnyttjade plåten optimalt

KP062 PRG
I vårt beräkningsprogram kan man automatiskt beräkna pris på upp till 4 meter långa diskbänkar. Vi kan leverera diskbänkar som är längre än så men priset beräknar vi manuellt. Är diskbänk betydligt längre så måste två plåtar svetsas ihop. Svetsningen görs där det är det är minst arbete med svetsning, slipning och borstning. Det brukar vara vid en disklåda. Hur mycket kommer skarven synas? Knappt alls men man kan eventuellt känna den och i visst ljus kan den skönjas. Svetsningen kostar en hel del extra. Hur mycket beror på hur mycket som måste svetsas och hur djup diskbänken är.

Diskbänkar görs av stora plåtar som finns i lite olika storlekar för att minimera svinnet vid laserskärningen. Är diskbänken endast några enstaka centimeter längre kan vi kontrollera om vi får fram diskbänken utan svetsningen. För den här kunden kontrollerade vi med fabriken vilka plåtar som fanns i lager. Det visade sig att vi skulle även kunna göra uppvikta kanterna på båda gavlarna. De fick dock vara maximalt 60 mm höga. Så blev det: en 4,1 meter lång diskbänk med 6 cm höga uppvikta kanter på båda gavlarna och i bakkanten. I disklådan svetsades in två lika stora klassiska disklådor, VPK800.

Har man ett stort kök och möjlighet så är det hur snyggt och praktiskt som helst att välja en sammanhängande arbetsyta. Det är möjligt med en rostfri diskbänk. Kontrollera om du verkligen får in bänken in i köket! Ett hörn i hallen eller i trapphuset kan göra det omöjligt att få in den nya diskbänken. Ett bra tips är att bygga en ram av lister i storlek av diskbänken och testa inbärningen.

Det här projektet gick bra, kunden hade möjligheten att bära in en 4,1 meter lång diskbänk in i köket. Eftersom inbärning inte ingår gäller det att förvarna hantverkare och vänner i bra tid. Det behövs hjälp. En diskbänk med den här längden kan väga upp till 80 kg.

Men allting gick bra, och kunden blev mycket nöjd.
Stacks Image 23
Så här såg ritningen ut innan vi lämnade den vidare till produktionen. Diskbänken tillverkades hos Purus i Smålandsstenar.
Bänken har två lika stora vaskar som passar till ett 80-skåp. Disklådorna kallas VPK800. Diskbänken var förberedd för att bygga in en häll. För att få kaklet att sitta snyggt även på sidoväggarna valde kunden att ha uppvikta kanter inte bara på baksidan men också på gavlarna.
En över 4 meter lång rostfri diskbänk som utnyttjar plåten optimalt utan skarvar. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 1.
En över 4 meter lång rostfri diskbänk som utnyttjar plåten optimalt utan skarvar. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 2.
En över 4 meter lång rostfri diskbänk som utnyttjar plåten optimalt utan skarvar. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 3.

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 4100 mm.
Djup: 635 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: VPK-800 (klassisk stil).
Bredd underskåp: 80 cm.
Uppvikt kant: 60 mm.
Urtag: Ovanpåliggande häll.
Kök: IKEA Metod.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…