Rostfri diskbänk med planmonterad häll och stänkskydd

Stacks Image p167_n16
Stacks Image p167_n43
Stacks Image p167_n45
Stacks Image p167_n3

Rostfri diskbänk med planmonterad häll och stänkskydd

KP074 PRG
Vår kund hade flyttat in i en villa och höll på med köksrenoveringen när vi fick kontakt med varandra. Det gamla köket hade rivits ut. En gigantisk och fin kyl från Gaggenau bestämde man sig för att behålla. Den var dessutom så tung att det hade varit svårt att få ut den. Den tidigare ägaren hade byggt in den i köksinredningen. När kylen nu blev frilagd visade det sig att det inte fanns täckskivor på sidorna och Gaggenau kunde inte leverera täckskivor i rostfri plåt i efterhand till den här kylen.

Önskemålet från kunden var att göra täcksidor till kylen, en diskbänk som skulle förberedas för monteringen av en planlimmad häll och en större plåt som stänkskydd bakom diskbänken. Allting i samma borstning som dörrarna på kylen. Vi började med att skicka ett mindre plåtprov till kunden för att man kunde jämföra plåten med ytan på kylen. Några dagar senare fick vi samtalet. ”Det här blir perfekt, vi går vidare med detta!”

När diskbänk och stänkskydd var levererade besökte vi kunden för att ta bilder. Då passade vi på att kontrollera det sista när det gällde täcksidorna för kylskåpet. Dessa var ganska komplicerade att konstruera.

Diskbänken och stänkskyddet var inte lika komplicerade som täckskivorna. Förutsättningen för att kunna limma en plåt mot en vägg på detta sätt är att väggen är absolut rak horisontellt och vertikalt samt helt jämn. Ett verkligen elegant resultat.
Rostfri diskbänk med planlimmad häll och rostfritt stänkskydd för ett kök i modern stil. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 1.
Rostfri diskbänk med planlimmad häll och rostfritt stänkskydd för ett kök i modern stil. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
Rostfri diskbänk med planlimmad häll och rostfritt stänkskydd för ett kök i modern stil. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 3.

Urtag för dimmer och strömställare i stänkskyddet.

Rostfri diskbänk med planlimmad häll och rostfritt stänkskydd för ett kök i modern stil. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 4.

Snygg svetsfog mellan bänkskiva och diskho.

Rostfri diskbänk med planlimmad häll och rostfritt stänkskydd för ett kök i modern stil. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 5.

Astris 500 disklåda med en radie på 14 mm i alla hörn.

Dessutom förberedde vi diskbänken för en planlimmad häll. Fördelen med en planlimmad häll är att ovankanten på hällen kommer i samma nivå som bänkskivans yta. Hällen sänks ner i diskbänken i ett speciell förberett urtag. Hällen läggs på en urfräst kant och en sträng speciellt silikon läggs runt om. Det är snyggt men finns nackdelar med att montera en häll planlimmat. Skulle den här hällen gå sönder blir det lite svårare att demontera hällen jämfört med en ovanpåliggande häll då absolut all silikon måste tas bort. Ett annat problem är en rostfri bänkskiva håller betydligt längre än en häll. Dessutom går utvecklingen fort och hällar förses med allt flera smarta funktioner som till exempel sensorer som gör det möjligt att hålla temperaturen exakt på önskad nivå. En dröm för alla som älskar laga mat. Önskar man av en eller annan anledning att byta ut en planlimmad häll så måste man hitta en häll som kräver exakt samma mått och typ av urfräsning för inbyggnad. Det kan vara svårt. En tillverkare, Miele, vet vi lovar att det alltid ska finnas hällar med samma mått. Bestämmer du dig för en planlimmad häll bör du vara medveten om riskerna. Men snyggt är det som sagt.
Rostfri diskbänk med planlimmad häll och rostfritt stänkskydd för ett kök i modern stil. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 6.
Rostfri diskbänk med planlimmad häll och rostfritt stänkskydd för ett kök i modern stil. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 7.
Rostfri diskbänk med planlimmad häll och rostfritt stänkskydd för ett kök i modern stil. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 8.
Stacks Image 23
Täcksidorna för kylen tillverkades i 1,25 mm tjock plåt utan att underlimmas. Alla kanter gradades för att inte vara vassa och när de var på plats limmade hantverkaren dem direkt mot kylen.
Stacks Image 55

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original.
Form: Rak.
Längd: 3260 mm.
Djup: 635 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: Astris-500 (modern stil).
Bredd underskåp: 60 cm.
Uppvikt kant: Stänkskydd 400 mm.
Urtag: Planmonteradhäll.
Kök: IKEA Metod.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…