En komplicerad rostfri diskbänk med tre vinklar och ett rundat urtag för en pelare

Stacks Image p224_n16
Stacks Image p224_n43
Stacks Image p224_n45
Stacks Image p224_n3

En komplicerad rostfri diskbänk med tre vinklar och ett rundat urtag för en pelare

KP088 KTC
Det händer ytterst sällan att vi hamnar i en situation där vi funderar på om vi ska tacka nej.

När vi såg den första ritningen som bifogades offertförfrågan såg det ut som en rostfri diskbänk som skulle gå att tillverka utan problem. Visserligen tre vinklar men med hjälp av digital mätning på plats skulle det fungera tänkte vi.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela kundprojekt. Bild 1.
Mätningen görs med både traditionell teknik och modern laserteknik. Vi får sedan allting digitalt för minska risken för fel.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
Ibland måste vi fråga om speciella delar av en konstruktion för att få allting rätt. Att skriva på ett foto fungerar bra.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 3.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 4.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 5.
Efter att Leif hos IMM (Innovativ Mät & Montageteknik AB) besökt kunden visade det sig att det inte var lika enkelt som vi trodde från början. Inte ett enda hörn i det här köket hade en rät vinkel och en pelare var inte längre utanför köket. Den hade under planerings- och byggnadsprocessen hamnat mitt i köksskåpen och krävde att vi skulle göra ett urtag i en del av rostfria bänkskivan. Pelaren var inte ens fyrkantig, den hade rundade hörn. Det såg mycket snyggt ut men försvårade utformningen av den rostfria diskbänken rejält.
Leif fick göra en extra mätning för att vi skulle vara säkra på alla mått. Efter några timmars ritande och studerande av alla bilder från mätningen var vi säkra på att det här skulle gå att göra och det skulle bli en riktig bra rostfri diskbänk!
Diskbänken tillverkades i tre delar som sattes ihop på plats. Det går inte svetsa skarvarna på en så här stor rostfri diskbänk. Den skulle aldrig gå att transportera eller få på plats i köket. När vi väljer ställen där bänken ska sättas ihop måste vi ta hänsyn till om det går att komma åt skarven underifrån när bänkskivorna ligger på plats. De enskilda delarna sätts ihop med s.k. kex som styr bänkskivornas position och speciella beslag som drar ihop dem så att skarven blir så tät som möjligt.
Att det verkligen blev bra när det var klart håller kunden helt med om.
Vi passade på några månader senare när vi var i närheten att besöka kunden. Det är verkligen ett speciellt kök som är arkitektritat och platsbyggt med stommar från IKEA Metod som grund.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 6.
Vardagsrummet och köket är ett enda stort rum i en annars ganska liten lägenhet. Och nu hålls rummen ihop av en rostfri diskbänk som går omkring några hörn och förbi en pelare. Verkligen originellt.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 7.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela kundprojekt. Bild 8.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela kundprojekt. Bild 9.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 10.

Två av de tre kexningarna som möjliggjorde att få in bänken på plats.

En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 11.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 12.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 13.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 14.
Genom att pelarens hörn var rundat kunde vi inte bara vika ner kanten och svetsa skarven. Här var det nödvändigt att svetsa fast en remsa rostfritt stål.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 15.
En nästan 10 meter lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och ett rum till. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 16.

Tillgängliga fakta:

Serie: KEK Kitchen-Tec.
Form: Vinkelbänk och fri-form.
Längd: 1473 + 2411 + 1483 + 1472 mm.
Djup: 615 – 389 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: Karo-5040 (modern stil).
Bredd underskåp: 60 cm.
Urtag: Ovanpåliggande häll.
Kök: IKEA Metod och delvis platsbyggt.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…