Härliga stora rostfria bänkskivor som lyfter hela köket

Stacks Image p138_n16
Stacks Image p138_n43
Stacks Image p138_n45
Stacks Image p138_n3

Härliga stora rostfria bänkskivor som lyfter hela köket

KP103 KND
Två stora bänkskivor i rostfritt stål till ett kök i varma färgar. Kombinationen gör sig väldigt bra!

Den uppvikta bakkanten valdes så att kanten och fönsterbrädet skulle hamnar i liv med varandra. Därför kom man fram till ett mått med 38 mm för den uppvikta kanten. Vinkelbänken levererades i ett stycke.
Vinkelbänk i rostfritt med disklåda och en rostfri bänkskiva på en köksö med urtag för en häll. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 1.
Ytan på en rostfri bänkskivor är som standard borstad. Borstningen går parallellt med framkant. Det gör att färgen på den rostfria diskbänken ser något annorlunda ut beroende på ljuset och från vilken riktning man titta på bänkskivorna.

Ligger två bänkskivor parallellt med varandra, som vinkelbänken och köksön, bör även borstningen på dessa bänkar vara parallella för bästa resultat. Därför valdes en mycket ovanlig lösning, den korta sidan på köksön blev den som ligger parallellt till slipriktningen.

En väldigt liten detalj för att få ett perfekt resultat. Speciellt viktigt när det är två stora fönster i närheten av bänkskivorna.

Bilderna skickade kunden dagen efter leverans. Vi tycker nästan det syns att man var väldigt nöjd.
Vinkelbänk i rostfritt med disklåda och en rostfri bänkskiva på en köksö med urtag för en häll. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
Vinkelbänk i rostfritt med disklåda och en rostfri bänkskiva på en köksö med urtag för en häll. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 3.
Huset är en gammal banvaktstuga norr om Berlin. Som det syns på ritningen bildade väggarna i det här köket inte en rät vinkel i något av hörnen. Sidorna på den långa delen är inte ens parallella.

Det gäller att tänka efter när man mäta för en vinkelbänk som den här. Kunden gjorde den sista mätningen först efter att alla skåp var på plats. Läs gärna mer om praktiska tips för mätningen av vinklar i vår Faktabank under rubriken
Mätning.
Stacks Image 7

Tillgängliga fakta:

Serie: KEK ND.
Form: Vinkelbänk, fri-form.
Längd: 3392 / 879 mm.
Djup: 620 / 629 mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Rak kant.
Uppvikt kant: 38 mm.
Disklåda: Strand 5040 (modern stil).
Bredd underskåp: 60 cm.
Urtag: Blandare och diskmedelspump.
Kök: IKEA Metod.
Serie: KEK ND.
Form: Köksö.
Längd: 1240 mm.
Djup: 1220mm.
Tjocklek framkant: 40 mm.
Kanttyp: Rak kant .
Urtag: Ovanpåliggande häll.
Kök: IKEA Metod.
Vill du veta vad en egen rostfri måttbeställd diskbänk skulle kosta? Beräkna enkelt pris i vår Diskbänkskonfigurator eller kontakta oss via mail. Vi kan även ringa upp dig.
De flesta av våra serier av diskbänkar och med de vanligaste måtten och tillvalen går att rita hos respektive tillverkare. Du får 500 kr i rabatt när du ger oss ett ritningsnummer.
Om du har en fråga om det här eller något annat referensprojekt tryck på Fråga. Fyll i referensprojektets nummer och din fråga i mailet och skicka det.
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…