Purus Original måttbeställd rostfri diskbänk eller bänkskiva – mått, former och tillval

Stacks Image p1295_n3

Vilka mått, former och tillval du kan välja när du beställer en rostfri Purus Original måttbeställd diskbänk eller bänkskiva

Inledning - Purus Original

Inledning - Purus Original

Purus Original ger dig mycket stor frihet att designa en mycket personlig rostfri diskbänk eller bänkskiva. De kan göras upp till 6 meter långa, extra breda för köksöar, som L- eller vinkelbänkar och du kan välja längd, tjocklek och djup på millimetern som du vill ha den. Du kan även få ytan behandlad så den har patina redan vid leverans. Vill du ha en tunn skiva utan att arbetsbänkens höjd blir för låg kan du välja en s.k. svävande kant. Självklart har du massor av disklådor att välja bland.

Sidorna behöver inte vara parallella och vinklar som inte är 90 grader är inget problem. Behövs det ett urtag för en trumma eller pelare i bakkant eller gaveln av bänken kan vi lösa även det. Du kan få en nedsänkt yta exempelvis runt disklådan och rundade hörn på bänkskivan eller på en uppvikt kant. Det mesta går att lösa med Purus Original.
Purus Original rostfri diskbänk levererad av Neonela Kitchen. Kundreferens 82.
KP082
Purus Original rostfri diskbänk levererad av Neonela Kitchen. Kundreferens 30.
KP030
Purus Original rostfri diskbänk levererad av Neonela Kitchen. Kundreferens 44.
KP044
Purus Original rostfri diskbänk levererad av Neonela Kitchen. Kundreferens 55.
KP055
Purus Original rostfri diskbänk levererad av Neonela Kitchen. Kundreferens 95.
KP095
Purus Original rostfri diskbänk levererad av Neonela Kitchen. Kundreferens 107.
KP107
Stacks Image 982
Purus är ett familjeägt företag och en av Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria sanitetsprodukter inom badrum och kök. Sedan början på 1960-talet har bolaget tillverkat rostfria diskbänkar, golvbrunnar och sanitets-produkter, tidigare under namnet Västbo plåt. Det finns ett gediget kunnande i företaget – det är inte ovanligt att ha arbetat större delen av sitt yrkesliv i fabriken. 2008 flyttade man från Landeryd till större lokaler i Smålandsstenar. Purus är ISO-certifierat. http://www.purus.se

Priser och erbjudanden - Purus Original

Priser och erbjudanden - Purus Original

Normalt kan du beräkna pris på alla raka Purus Original diskbänkar och bänkskivor med ett minsta djup av 600 mm och upp till 4000 mm längd i Priskalkylatorn. Längre bänkar och några typer av kanter kräver dock en manuell Prisfrågan. Har du ritat din bänk själv markera Ritningsnummer och fyll i mailet. Senast nästa arbetsdag får du en offert.

Aktuella erbjudanden för Purus Original

Former och mått - Purus Original

Former och mått - Purus Original

Längd: 500 - 6000 mm med automatisk prisberäkning upp till 4000 mm.
Djup:
400 - 1250 mm.
Tjocklek:
Med rak kant minst 13 mm och med droppkant minst 15 mm upp till 80 mm.
Form: Rak, vinkel (svetsad vinkel), för köksö (lika runt om), fri form, och med urtag i kanten eller hörn. Bänkskivan behöver inte ha räta hörn eller ha parallella sidor. Du kan även få bänkskivan med olika radier av avrundningar.
Inte möjliga former: -
Är det någon design eller form du inte hittar på vår webbsida kontakta oss. Vi har designat många mycket annorlunda diskbänkar och bänkskivor med Purus Original-serien som grund.

Kanter - Purus Original

Kanter - Purus Original

En Purus Original rostfri diskbänk kan förses med många olika kanter. Utöver dropp- och raka kanter finns en exklusiv s.k. svävande kant som är bara 15 mm i framkant trots att bänkskivan är 30 eller 40 mm tjock. Den moderna droppkanten kan anpassas för kakling genom att den görs lite bredare.
Purus Original rostfri diskbänk levererad av Neonela Kitchen. Kundreferens 8.
Stacks Image 1192
Väljer du uppvikt kant och en eller två av gavlarna ligger mot ett skåp kan vi göra en s.k. indragen uppvikt kant. Det innebär att den uppvikta kanten slutar i höjd med skåpet och inte bänkens framkant.
Stacks Image 1219
En uppvikt kant som hamnar framför ett fönster kan förses med plåt som punktsvetsas fast på baksidan. Bilden visar dels hur den uppvikta kanten ser ut normalt och när en plåt har punktsvetsats fast på baksidan.
Det går att beräkna pris på de flesta kanter i Priskalkylatorn. De som måste beräknas manuellt är märkta med "Offereras". Alla varianter av kanter finns inte med här. (Purus beteckning inom parantes)
Stacks Image 418

Purus Original Klassisk droppkant.

Stacks Image 420

Purus Original Modern droppkant.

Stacks Image 968

Purus Original Uppvikt kant och klassisk droppkant.

Stacks Image 973

Purus Original Svävande kant.

Stacks Image 529

Rak kant. (Kant 7)

Stacks Image 536

Klassisk droppkant
ca 3 mm. (Kant 3)

Stacks Image 543

Modern droppkant
ca 3 mm. (Kant 20/30)

Stacks Image 550

Modern droppkant 3 mm för kakling. Offereras.

Stacks Image 558

Svävande 15 mm kant på 30 eller 40 mm bänkskiva. Offereras. (Kant 15)

Stacks Image 565

Uppvikt kant 30-100 mm på tre sidor. Minst 10 mm bred. (Kant 10)

Stacks Image 572

Uppvikt 30-100 mm kant med 6 mm radie. Offereras. (Kant 10 R6)

Stacks Image 579

Tunn uppvikt kant. Max 2 meters längd. Offereras.

Disklådor - Purus Original

Disklådor - Purus Original

Du kan välja bland mer än 40 disklådor, enkla eller dubbla, i klassisk eller modern stil till Purus Original diskbänkar. Skillnaden mellan klassisk och modern stil är radien i hörnen. Här är urval av de allra mest populära disklådorna.

Det finns många olika tillbehör för disklådor i Purus Original serien. Vilka tillbehör som passar beror på vilken disklåda du väljer.
Du får välja ut tillbehör för 500 kronor när du köper en diskbänk ur Purus Original serien. För att se vilka tillbehör som passar till vilka disklådor markera klicka på disklådans namn.

Urtag för hällar m.m. - Purus Original

Urtag för hällar m.m. - Purus Original

Önskar du planmontera en häll istället för ovanpåliggande är det inget problem med Purus Original bänkskivor. Ge oss fabrikat och typbeteckning på hällen så anpassar vi bänkskivan. Läs mer på Kunskapsbanken: Urtag.
Stacks Image 744
Stacks Image 746
Vill du ett urtag i en kant kan du få det i något av tre utföranden: öppet, täckt eller med uppvikt kant.
Stacks Image 752
Stacks Image 754
Stacks Image 756

Alternativa ytor - Purus Original

Alternativa ytor - Purus Original

Utöver borstad yta, som är standard, kan du välja Purus Original Antikbehandling. Bänkens yta behandlas så att den redan från början ser ut att vara några år gammal. Den vanliga ytan är slipad och borstad i längdriktningen. På den antikbehandlade ytan är slipning och borstning inte åt samma håll. Obs, disklådan behandlas inte.
Stacks Image 1171
Stacks Image 1174

Konstruktion - Purus Original

Konstruktion - Purus Original

Stacks Image 952
Bänkskivans plåt är 1,25 mm tjock och under den limmas en fukttrög 18 mm spånskiva som förstärkning. I kanterna kompletteras spånskivan med en ram vars tjocklek beror på bänkens totala tjocklek.