Vilka mått, former och tillval du kan välja när du beställer en rostfri Stala Seven måttbeställd diskbänk eller bänkskiva

Stacks Image p1313_n3

Vilka mått, former och tillval du kan välja när du beställer en rostfri Stala Seven måttbeställd diskbänk eller bänkskiva.

Nytt i vårt sortiment!

Stala Seven heltäckande rostfri diskbänk

Stala Seven heltäckande rostfri diskbänk

Stala Seven rostfri diskbänk från Neonela Kitchen.
KP117
Stala Seven är en serie rostfria diskbänkar av hög kvalitet och med mycket bra pris. Smart konstruktion, effektiv produktion och transporteffektiva emballage ihop med begränsningar i mått och tillval skapar förutsättningar för det låga priset. Har du ett IKEA Metod kök kan du med Stala Seven välja det lite speciella djupet 635 mm ihop med längder upp till 3 meter.

Ett begränsat urval praktiska disklådor i en stil mellan modern och klassisk kan svetsas in. Bänkar med raka kanter förses som standard med en liten nedsänkning runt disklådan. Du kan få vajerbottenventil som tillval. Eventuell bakkant monteras med tape vilket håller ner priset jämfört med integrerade uppvikta bakkanter. Av alla våra serier har diskbänkar ur Stala Seven den kortaste leveranstiden.

Till Stala Seven finns disklådor som passar utmärkt för en rostfri bänkskiva i en tvättstuga eller groventré.
Rostfri bänkskiva från Stala Seven levererad av Neonela Kitchen.
Stacks Image 1015
Stala är ett familjeföretag i finska Lahti som grundades 1972 då Reino Rajamäki köpte diskbänkstillverkningen av UPO. Sedan 2000 är hans dotter, Tuija Rajamäki, VD. Stala erbjuder ett brett sortiment av produkter i rostfritt stål för många användningsområden. Stala har djupa rötter i finskt hantverk med en fungerande design och kvalitet som ledstjärnor. Som en hyllning till funktionell formgivning i toppklass äger man sedan 1983 även tre unika 1700-tals violiner som används dagligen av musiker. Stala är ISO certifierade enligt ISO 140001.
http://www.stala.se

Priser och erbjudanden Stala Seven heltäckande rostfria diskbänkar

Priser och erbjudanden Stala Seven heltäckande rostfria diskbänkar

Priset på Stala Seven diskbänkar och bänkskivor med ett minsta djup på 600 mm går att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn. Priset på bänkar med andra djup får du via en Prisförfrågan. Har du ritat din bänk själv markera Ritningsnummer och fyll i mailet. Senast nästa arbetsdag får du en offert.

Aktuella erbjudanden för Stala Seven

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Stala Planeringsprogram får du 500 kronor i rabatt. Länkar och mer information om att rita själv.
Valfria praktiska tillbehör för 300 kronor från Stala ingår när du köper en Stala Seven rostfri diskbänk. Läs mer om erbjudandet.
Delbetalning under 3 månader. Läs mer om villkor m.m.

Mått och former Stala Seven diskbänkar och bänkskivor

Mått och former Stala Seven diskbänkar och bänkskivor

Längd: 500 – 3000 mm i 5 mm intervaller.
Djup: 600, 610, 620 eller 635 mm. Ihop med vissa disklådor kan bänkar med droppkant även göras grundare än 600 mm.
  • Seven-N: 400, 450, 500, 550 och 590 mm.
  • Seven-L: 500, 550 och 590 mm.
  • Seven-A, C, och F: 590 mm.
Tjocklek: 30 eller 40 mm.
Möjliga former: Rak och för köksö (ser likadan ut från alla håll).
Inte möjligt: Vinkel, fri form eller urtag i kanten. Bänkens sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.

Kanter på Stala Seven diskbänkar och bänkskivor

Kanter på Stala Seven diskbänkar och bänkskivor

Du kan välja två olika kanter, en rak och en droppkant. Genom plåttjockleken på 0,8 mm blir bockningsradien mindre och bänkens kanter ger ett modernt och lite nättare intryck. Dessutom kan man genom den lite tunnare plåten pressa de ca 1,5 mm höga droppkanterna istället för att först bocka sidan och sedan svetsa innerhörnet vilket sänker priset. Diskbänkar med bägge kanter går att beräkna pris på i Priskalkylatorn.
Stacks Image 418
Stacks Image 513

Stala Seven klassisk droppkant med det rundade innerhörnet.

Stacks Image 499

Rak kant.

Stacks Image 506

Klassisk droppkant
ca 1,5 mm hög. (Stala: Upphöjd kantprofil)

Uppvikta bakkanter på Stala Seven är tillbehör

Uppvikta bakkanter på Stala Seven rostfria diskbänkar levereras lösa och monteras enkelt med tape. Att de är lösa och inte svetsade i hörnen gör att de är betydligt billigare än integrerade uppvikta kanter på andra serier.
Bakkant på Stala Seven rostfri diskbänk - Neonela Kitchen.
Montering bakkant på Stala Seven rostfri diskbänk - Neonela Kitchen.
Bakkanten på en Stala Seven rostfri diskbänk - Neonela Kitchen.

Disklådor för Stala Seven diskbänkar

Disklådor för Stala Seven diskbänkar

Disklådorna är gjorda speciellt för Stala Seven och har en radie som ger ett intryck mellan klassisk och modern stil. Lådorna är pressade i två steg för att få tillräckligt djup och sedan svetsade in i bänkskivan.

Diskbänkarna med raka kanter har en unik ca 1,5 djup mm nedsänkning runt disklådan. Det går att få på några andra serier men för en extra kostnad. Här är den standard på diskbänkar med raka kanter.
Stacks Image 901
Placeringen av disklådan kan göras fritt i 5 mm intervaller. Disklådorna kan vridas så exempelvis den lilla vasken på en dubbellåda hamnar till vänster eller höger. Som tillbehör finns vajerbottenventil så att bottenventilen öppnas med ett litet vred ovanpå bänkskivan. Vredet ser ut som rostfritt men är i plast som alla andra vred på marknaden oavsett tillverkare.
Stacks Image 1148
Klicka på länken Mer om … vid respektive disklåda så ser du, förutom en del annan information, tillbehör som gör diskbänken mer praktisk. När det gäller diskbänkar Stala Seven serien är det samma tillbehör till alla disklådor. Köp en Stala Seven diskbänk eller bänkskiva och då får 300 kronor i rabatt på valfritt tillbehör från Stala.

Urtag för hällar m.m.

Urtag för hällar m.m.

Du kan få urtag för en ovanpåliggande häll i Stala Seven rostfria bänkskivor. Stala använder en unik förstärkning för att göra urtaget stabilt och rakt. Urtaget laserskärs med ett speciellt mönster och varefter kanterna bockas ner. Det går inte att göra urtag för planmontering av en häll i Stala Seven rostfria diskbänkar.
Stacks Image 615
Stacks Image 617
Stacks Image 1070
Stacks Image 1067

Montering av blandare

Stacks Image 1284
När du monterar blandaren är det viktigt att följa instruktionen för denna. Du behöver normalt använda den distans som följer med blandaren. Har du beställt en Stala Seven rostfri diskbänk med urtag för en blandare förstärks urtaget på ett av två sätt. Sitter urtaget i hörnet eller mellan två disklådor förses bänken med ett speciellt plastbeslag. Är urtaget bakom en disklåda limmas en 6 mm fukttålig MDF skiva som förstärkning.
Stacks Image 1288
Stacks Image 1291

Urtag för blandare förstärkt med 6 mm MDF samt med och utan blandarens distans.

Alternativa ytor

Alternativa ytor

Stacks Image 1035
Rostfria diskbänkar och bänkskivor i Stala Seven serien kan förses med en mönstrad yta kallad Deko mot en merkostnad. Disklådorna har vanlig borstad yta.

Konstruktion Stala Seven diskbänkar

Konstruktion Stala Seven diskbänkar

Stacks Image 1090
Bänkskivans plåt är 0,8 mm tjock och är underlimmad med en fukttålig styv 6 mm MDF-skiva under hela ytan. Underlimningen är kompletterad med stödlister i MDF utmed kanterna och tvärs var 30:e centimeter. Dessutom är det stödlister runt varje urtag. Trots att underlimningen är tunnare än på våra andra serier så är skillnaden i stumhet liten.
© 2018 Neonela Kitchen AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se