Stacks Image p140_n16
Stacks Image p140_n45
Stacks Image p140_n3

62) En drygt 4 meter lång rostfri diskbänk som utnyttjade diskbänksplåten optimalt

62) En drygt 4 meter lång rostfri diskbänk som utnyttjade diskbänksplåten optimalt

REF062 Purus-Original
I vårt beräkningsprogram kan man automatiskt beräkna pris på upp till 4 meter långa diskbänkar. Vi kan leverera diskbänkar som är längre än så men priset beräknar vi manuellt. Är diskbänken betydligt längre så måste två plåtar svetsas ihop. Svetsningen görs där det är det är minst arbete med svetsning, slipning och borstning. Det brukar vara vid en disklåda. Hur mycket kommer skarven synas? Knappt alls men man kan eventuellt känna den och i visst ljus kan den skönjas. Svetsningen kostar en hel del extra. Hur mycket det kostar beror på hur mycket som måste svetsas och hur djup diskbänken är.

Diskbänkar görs av stora plåtar som finns i lite olika storlekar för att minimera svinnet vid laserskärningen. Är diskbänken endast några enstaka centimeter längre kan vi kontrollera om vi får fram diskbänken utan svetsningen. För den här kunden kontrollerade vi med fabriken vilka plåtar som fanns i lager. Det visade sig att vi skulle dessutom kunna göra uppvikta kanterna på båda gavlarna. De fick dock vara maximalt 60 mm höga. Så blev det: en 4,1 meter lång diskbänk med 6 cm höga uppvikta kanter på båda gavlarna och i bakkanten. I disklådan svetsades in två lika stora klassiska disklådor, VPK800.

Har man ett stort kök och möjlighet så är det hur snyggt och praktiskt som helst att välja en sammanhängande arbetsyta. Det är möjligt med en rostfri diskbänk. Kontrollera om du verkligen får in bänken in i köket! Ett hörn i hallen eller i trapphuset kan göra det omöjligt att få in den nya diskbänken. Ett bra tips är att bygga en ram av lister i storlek av diskbänken och testa inbärningen.

Det här projektet gick bra, kunden hade möjligheten att bära in en 4,1 meter lång diskbänk in i köket. Eftersom inbärning inte ingår gäller det att förvarna hantverkare och vänner i bra tid. Det behövs hjälp. En diskbänk med den här längden kan väga upp till 80 kg.

Men allting gick bra, och kunden blev mycket nöjd.
Stacks Image 23
Stacks Image 155

Så här såg ritningen ut innan vi lämnade den vidare till produktionen. Diskbänken tillverkades hos Purus i Smålandsstenar.

Bänken har två lika stora vaskar som passar till ett 80-skåp. Disklådorna kallas VPK800. Diskbänken var förberedd för att bygga in en häll. För att få kaklet att sitta snyggt även på sidoväggarna valde kunden att ha uppvikta kanter inte bara på baksidan men också på gavlarna.
Lång rostfri diskbänk med uppvikta kanter, dubbel disklåda och urtag för en häll.
Lång rostfri diskbänk med uppvikta kanter, dubbel disklåda och urtag för en häll.
Stacks Image 153
Stacks Image 38

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original
Form: Rak
Längd: 4100 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: VPK-800 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 60 mm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Kod: REF062
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk markera Köphjälp och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk. Du är även välkommen att kontakta oss via chatten i nedre högra hörnet.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.