Av hälsoskäl kommer vi att stänga Neonela Kitchen:s hemsida och försäljning av rostfri diskbänkar. Fredagen 6/10 är sista dag för beställning. Alla offerter, leveranser och garantier gäller som tidigare.

62) Heltäckande 4 meter lång rostfri diskbänk utan skarvar

Har man ett stort kök och möjlighet så är det hur snyggt och praktiskt som helst att välja en sammanhängande arbetsyta utan skarvar. Det är möjligt med en måttbeställd rostfri diskbänk.
En fyra meter lång rostfri diskbänk i ett stycke med urtag för en häll i ett IKEA Metod kök.
""
En fyra meter lång rostfri diskbänk i ett stycke med urtag för en häll i ett IKEA Metod kök.
I vårt Priskalkylator kan du automatiskt beräkna pris på upp till 4 meter långa rostfria diskbänkar. Vi kan leverera diskbänkar som är längre än så men priset måste vi beräkna manuellt.

Är diskbänken betydligt längre måste två plåtar svetsas ihop. Svetsningen görs där det är minst arbete med svetsning, slipning och borstning. Det brukar vara vid en disklåda. Hur mycket kommer skarven synas? Knappt alls men man kan eventuellt känna den och i visst ljus kan den skönjas. Svetsningen kostar en del extra. Hur mycket det kostar beror på hur mycket som måste svetsas och hur djup den rostfria bänkskivan är.

Diskbänkar görs av stora plåtar som finns i lite olika storlekar för att minimera svinnet vid laserskärningen. Är diskbänken endast några enstaka centimeter längre kan vi kontrollera om vi får fram diskbänken utan svetsningen.

För den här kunden kontrollerade vi med Purus i Smålandsstenar vilka plåtar som fanns i lager. Det visade sig att fabriken hade en plåt som var så stor att vi skulle slippa skarva den rostfria bänkskivan. Dessutom kunde vi göra uppvikta kanterna på båda gavlarna. De uppvikta kanterna fick dock vara maximalt 60 mm höga.

Så blev det: en 4,1 meter lång diskbänk med 60 mm höga uppvikta kanter på båda gavlarna och i bakkant. Djupet 635 mm är standard för ett IKEA Metod kök. Bänken har två lika stora vaskar som passar till ett 80-skåp. Disklådorna kallas VPK-800. Diskbänken var förberedd för att bygga in en häll. För att få kaklet att sitta snyggt även på sidoväggarna valde kunden att ha uppvikta kanter inte bara på baksidan men också på gavlarna.
Stacks Image 259
Stacks Image 261
Tänker du att bygga in en så lång rostfri bänkskiva måste du kontrollera att du verkligen får in bänken in i köket! Ett hörn i hallen eller i trapphuset kan göra det omöjligt att få in den nya diskbänken. Ett bra tips är att bygga en ram av lister i storlek av diskbänken och testa inbärningen.

Det här projektet gick bra, kunden hade möjligheten att bära in den 4,1 meter långa diskbänken in i köket. Eftersom inbärning inte ingår gäller det att förvarna hantverkare och vänner i god tid. Det behövs hjälp. En diskbänk med den här längden kan väga upp till 80 kg. Kombination av längd och vikt gör ofta långa bänkar otympliga att hantera.

Allting gick bra, och kunden blev mycket nöjd.

Klicka på "tillbakaknappen" i din webbläsare för att komma tillbaka till samma kategori av diskbänkar i Kundreferenser.

Tillgängliga fakta

 • Serie: Purus Original
 • Kategori: B
 • Form: Rak
 • Längd: 4100 mm
 • Djup: 635 mm
 • Tjocklek framkant: 40 mm
 • Kantprofil: Rak
 • Disklåda: Klassisk stil VPK-800
 • Bredd underskåp: 80 cm
 • Uppvikt kant: 60 mm
 • Urtag: Ovanpåliggande häll
 • Kök: IKEA Metod
 • Kod: REF062
Klicka på ritningen för att förstora den.
© 2023 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2023 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)