Stacks Image p138_n16
Stacks Image p138_n45
Stacks Image p138_n3

103) Härliga stora rostfria bänkskivor som lyfter hela köket i en banvaktstuga norr om Berlin

103) Härliga stora rostfria bänkskivor som lyfter hela köket i en banvaktstuga norr om Berlin

REF103 KEK-ND
Två stora bänkskivor i rostfritt stål till ett kök i varma färgar. Kombinationen gör sig väldigt bra!

Den uppvikta bakkanten valdes så att kanten och fönsterbrädet skulle hamnar i liv med varandra. Därför kom man fram till ett mått med 38 mm för den uppvikta kanten. Vinkelbänken levererades i ett stycke.
Rostfri bänkskiva på en köksö och en L-formad rostfri diskbänk i ett IKEA kök.
Rostfri bänkskiva på en köksö och en L-formad rostfri diskbänk i ett IKEA kök.
Ytan på en rostfri bänkskivor är som standard borstad. Borstningen går parallellt med framkant. Det gör att färgen på den rostfria diskbänken ser något annorlunda ut beroende på ljuset och från vilken riktning man titta på bänkskivorna.

Ligger två bänkskivor parallellt med varandra, som vinkelbänken och köksön, bör även borstningen på dessa bänkar vara parallella för bästa resultat. Därför valdes en mycket ovanlig lösning, den korta sidan på köksön blev den som ligger parallellt till slipriktningen.

Detta är en väldigt liten detalj, men det ger ett perfekt resultat. Speciellt viktigt när det är två stora fönster i närheten av bänkskivorna.

Bilderna skickade kunden dagen efter leverans. Vi tycker nästan det syns att man var väldigt nöjd.
Vinkelbänk i rostfritt med disklåda och en rostfri bänkskiva på en köksö med urtag för en häll. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 2.
Vinkelbänk i rostfritt med disklåda och en rostfri bänkskiva på en köksö med urtag för en häll. Ett Neonela Kitchen kundprojekt. Bild 3.
Huset är en gammal banvaktsstuga norr om Berlin. Som det syns på ritningen bildade väggarna i det här köket inte en rät vinkel i något av hörnen. Sidorna på den långa delen är inte ens parallella.

Det gäller att tänka efter när man ska mäta för en vinkelbänk som den här. Kunden gjorde den sista mätningen först efter att alla skåp var på plats. Läs gärna mer om praktiska tips för mätningen av vinklar i vår
Kunskapsbank: Mätning.
Stacks Image 7
Stacks Image 153

Tillgängliga fakta:

Serie: KEK ND
Form: Vinkelbänk, fri-form
Längd: 3392 / 879 mm
Djup: 620 / 629 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Uppvikt kant: 38 mm
Disklåda: Strand 5040 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Urtag: Blandare och diskmedelspump
Kök: IKEA Metod
Kod: REF103
Serie: KEK ND
Form: Köksö
Längd: 1240 mm
Djup: 1220 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk markera Köphjälp och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk. Du är även välkommen att kontakta oss via chatten i nedre högra hörnet.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.