Neonela Kitchen logotype

104) En sammanhängande heltäckande rostfri diskbänk förbättrade arbetsytan i ett befintligt kök

Det är inte alltid hela köket renoveras. En ny rostfri diskbänk, som dessutom ersätter en tidigare diskbänk i tre delar kan ge ett stort lyft åt hela köket. Köket hade två 60 cm breda träskivor med en rostfri diskbänk med linneyta mellan. Linneytan var populär i Sverige på 70- och 80-talet. Ytan var svår att göra helt ren och oftast, som denna bänk, var inte den rostfria plåten förstärkt på undersidan.
Heltäckande rostfri diskbänk med en stor praktisk dubbel disklåda och uppvikt kant.
Heltäckande rostfri diskbänk med en stor praktisk dubbel disklåda och uppvikt kant.

Heltäckande rostfri diskbänk med en stor praktisk dubbel disklåda och uppvikt kant.

Arbetsytan hänger nu ihop mycket bättre än tidigare. Kunden slipper alla skarvar mellan träskivorna och den gamla rostfria diskbänken.

Istället för två lika stora disklådor med rundade hörn blev det nu en mindre och en stor disklåda i modern stil. Fördelen är att nu går det att lägga ner en långpanna i botten på den stora disklådan för rengöring.

Dessutom skyddas panelen bakom diskbänken bättre genom att kunden valde att förse diskbänken med en uppvikt bakkant som är i ett stycke med diskbänken.

Det främre högra hörnet rundades av lite så att det inte blev så skarpt. Det är möjligt i serierna i kategori B, Purus Original, KEK Kitchen Tec, Decosteel Design och Stala Free, och endast via en manuell offertförfrågan.
""
""

Den gamla arbetsytan med två opraktiska skarvar på en ganska kort sträcka.

Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak bänk
Längd: 2240 mm
Djup: 600 mm
Tjocklek framkant: 30 mm
Kanttyp: Klassisk droppkant
Uppvikt kant: 50 mm
Disklåda: Lydia 1750 (modern stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Kök: Äldre befintligt kök
Kod: REF104