Neonela Kitchen logotype

Tillbehör till en rostfri diskbänk

Tillbehör som gör din rostfria diskbänk mer praktisk och i vissa fall snyggare.

Praktiska tillbehör för disklådor

Praktiska tillbehör för disklådor

Stacks Image 288
En sak som är lätt att missa är att det finns flera bra tillbehör för att göra disklådan och diskbänken ännu mer funktionell. Särskilt om man inte har en så stor diskbänk kan några bra tillbehör göra allting så mycket mer praktiskt.

Tänk på att du måste beställa tillbehören i samband med köpet av diskbänken. De går inte att efterbeställa.

Proppar, silar och korgventiler

Proppar, silar och korgventiler

Silar och proppar är vanliga tillbehör. Korgventiler i olika kulörer är ännu inte så vanliga men de går att beställa till några serier.

Kan jag byta korgventilen till en klassisk propp?

Det kan du. Och du är inte ensam om att vilja en klassisk propp. Som standard levereras alla disklådor med korgventil, kallas även silventil.

Till Purus Original och Purus Basic går det att köpa en speciell sil som har ett urtag för en propp. En både snygg och praktisk lösning.
Stacks Image 158
Stacks Image 156

Går det att få en fast sil i botten på disklådan som det var förr i tiden?

Tyvärr. Det går inte att få en fast sil i botten på disklådan. Men du kan få en urtagbar sil som är absolut helt plan med botten av disklådan. Den ligger i en liten nedsänkning. När du vill fylla disklådan med vatten byter du bara ut silen mot korgventilen som följde med diskbänken. Silbrickor finns till alla diskbänkar från Purus samt till Stala Design och Stala Free diskbänkar.
Stacks Image 151

Korgventiler i olika färger?

Nu finns det korgventiler i lite olika färger för diskbänkar från Decosteel.
Stacks Image 165

Kopparfärg.

Stacks Image 167

Antik mässing färg.

Stacks Image 169

Mässingfärg.

Stacks Image 171

Antik kopparfärg.

Skärbrädor som går att sätta över disklådan

Skärbrädor som går att sätta över disklådan

Att ha ont om plats för beredning av mat är ett ganska vanligt problem med en enkel lösning. Det finns passande skärbrädor i flera, material till de flesta av våra modeller av disklådor. Sätt skärbrädan över disklådan för att spara plats när du behöver skära något. (Observera att skärbrädor i trä inte får ligga över disklådan när den inte används som just skärbräda.) Skärbrädor finns till disklådor från både Purus och Stala.

I Priskalkylatorn kan se du vilka tillbehör som passar till respektive disklåda.
Stacks Image 191
Stacks Image 193
Stacks Image 195

Skölj och renslådor för rostfria disklådor

Skölj och renslådor för rostfria disklådor

Stacks Image 265
Många saknar en extra ho för att skölja saker i. I de flesta disklådor kan du sätta in en insats som hänger på disklådans kant. Alldeles utmärkt när man exempelvis ska skölja grönsaker och låta dem rinna av. Den tar mindre plats än ett stort runt durkslag då det är rektangulärt. Ofta täcker den inte hela disklådan utan du kan fortfarande komma åt disklådan. Sköljlådor eller avrinningsplan finns till disklådor från Furhoffs, Purus och Stala. I priskalkylatorn se du vilka tillbehör som som passar till respektive disklåda.
Stacks Image 201
Stacks Image 205
Stacks Image 203

Pumpar för diskmedel och tvål

Pumpar för diskmedel och tvål

Diskmedelspump är praktiskt. De finns för diskbänkar från Decosteel, Stala och Purus. Vi har en modell från Purus som finns både i rostfritt stål eller krom som monteras i diskbänken med behållaren under bänken. Den fylls på uppifrån så man behöver inte komma åt den från undersidan efter installationen. Köp två så har du en för diskmedel och en för handtvål.
Stacks Image 207
Enklast när man ska fylla på behållaren är att använda en batterivattenflaska från Biltema. Skär av den och anpassa slangens längd. Sedan kan du hälla i tvål eller diskmedel i flaskan och vänta tills den ofta ganska trögflytande vätskan runnit ner.

Tänk på att se till att det ska finnas plats för diskmedelsbehållaren under bänken så att en eventuell låda inte kan skada behållaren när lådan dras ut. Har tyvärr hänt att kunder monterat den så. Det är inget skäl för reklamation.

Takhyllor för köksöar

Takhyllor för köksöar

Stacks Image 308
För att skapa ett riktigt proffsigt intryck och tillföra köksön en utmärkt funktion komplettera med en rostfri takhylla från Decosteel. Takhyllan finns i olika utföranden och med olika tillval som hyllor och glashållare. Du kan även välja om svetsfogarna ska slipas (vilket vi rekommenderar) eller inte. Måtten väljs så att de matchar din köksö. Några varianter finns på Decosteels hemsida för takhyllor. Är du intresserad gör en prisförfrågan. Fyll i önskade mått så ger vi dig ett pris senast nästa arbetsdag.