Bra att veta om tillbehör till en rostfri diskbänk

Tillbehör som gör din rostfria diskbänk mer praktisk och i vissa fall snyggare.

Praktiska tillbehör för disklådor

Praktiska tillbehör för disklådor

Stacks Image 458
Stacks Image 460
En sak som är lätt att missa är att det finns flera bra tillbehör för att göra disklådan och diskbänken ännu mer funktionell. Särskilt om man inte har en så stor diskbänk kan några bra tillbehör göra allting så mycket mer praktiskt.

Tänk på att du måste beställa tillbehören i samband med köpet av diskbänken. De går inte att efterbeställa.

Proppar, silar och korgventiler

Proppar, silar och korgventiler

Silar och proppar är vanliga tillbehör. Korgventiler i olika kulörer är ännu inte så vanliga men de går att beställa till några serier.

Kan jag byta korgventilen till en klassisk propp?

Det kan du. Och du är inte ensam om att vilja en klassisk propp. Som standard levereras alla disklådor med korgventil, kallas även silventil.

Till Purus Original och Purus Basic går det att köpa en speciell sil som har ett urtag för en propp. En både snygg och praktisk lösning.
Stacks Image 465

Går det att få en fast sil i botten på disklådan som det var förr i tiden?

Tyvärr. Det går inte att få en fast sil i botten på disklådan. Men du kan få en urtagbar sil som är absolut helt plan med botten av disklådan. Den ligger i en liten nedsänkning. När du vill fylla disklådan med vatten byter du bara ut silen mot korgventilen som följde med diskbänken. Silbrickor finns till alla diskbänkar från Purus samt till Stala Design och Stala Free diskbänkar.
Stacks Image 470
Stacks Image 472
Stacks Image 483
Stacks Image 485

Korgventiler i olika färger?

Det korgventiler i lite olika färger för diskbänkar från Decosteel och Purus. Även bräddavloppet byts ut. Kontakt oss för offert.
Stacks Image 487
Stacks Image 489

Kopparfärg.

Stacks Image 491
Stacks Image 493

Antik mässing färg.

Stacks Image 497
Stacks Image 495

Mässingfärg.

Stacks Image 501
Stacks Image 499

Antik kopparfärg.

Skärbrädor som går att sätta över disklådan

Skärbrädor som går att sätta över disklådan

Att ha ont om plats för beredning av mat är ett ganska vanligt problem med en enkel lösning. Det finns passande skärbrädor i flera, material till de flesta av våra modeller av disklådor. Sätt skärbrädan över disklådan för att spara plats när du behöver skära något. (Observera att skärbrädor i trä inte får ligga över disklådan när den inte används som just skärbräda.) Skärbrädor finns till disklådor från både Purus och Stala.
Stacks Image 191
Stacks Image 193
Stacks Image 195

Skölj och renslådor för rostfria disklådor

Skölj och renslådor för rostfria disklådor

Stacks Image 265
Många saknar en extra ho för att skölja saker i. I de flesta disklådor kan du sätta in en insats som hänger på disklådans kant. Alldeles utmärkt när man exempelvis ska skölja grönsaker och låta dem rinna av. Den tar mindre plats än ett stort runt durkslag då det är rektangulärt. Ofta täcker den inte hela disklådan utan du kan fortfarande komma åt disklådan. Sköljlådor eller avrinningsplan finns till disklådor från Furhoffs, Purus och Stala. I priskalkylatorn se du vilka tillbehör som som passar till respektive disklåda.
Stacks Image 201
Stacks Image 205
Stacks Image 203

Pumpar för diskmedel och tvål

Pumpar för diskmedel och tvål

Stacks Image 506
Stacks Image 513
Diskmedelspump är praktiskt. Bilder och skiss visar en modell från Purus som finns både i rostfritt stål eller krom. Pumpen monteras i diskbänken med behållaren under bänken. Den fylls på uppifrån så man behöver inte komma åt den från undersidan efter installationen. Köp två så har du en för diskmedel och en för handtvål.

Tänk på att montera pumpen så att inte behållaren kan skadas av en eller något som ställs in under diskbänken. Har du en blandare med utdragbar slang se till att inte slangen kan skada behållaren.
Enklast när man ska fylla på behållaren är att använda en batterivattenflaska från Biltema. Skär av den och anpassa slangens längd. Sedan kan du hälla i tvål eller diskmedel i flaskan och vänta tills den ofta ganska trögflytande vätskan runnit ner.
Stacks Image 539
Stacks Image 541
Stacks Image 508

Måttbeställda takhyllor för köksöar

Måttbeställda takhyllor för köksöar

Stacks Image 308
Stacks Image 524
För att skapa ett riktigt proffsigt intryck och tillföra köksön en utmärkt funktion komplettera med en rostfri takhylla från Decosteel. Takhyllan finns i olika utföranden och med olika tillval som hyllor och glashållare. Du kan även välja om svetsfogarna ska slipas (vilket vi rekommenderar) eller inte. Måtten väljs så att de matchar din köksö. Några varianter finns på Decosteels hemsida för takhyllor. Är du intresserad kontakta oss. Du får en offert senast nästa arbetsdag.
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)