Tips: Välja tillbehör till en rostfri diskbänk

Praktiska tillbehör för disklådor

Stacks Image 917
Det finns flera bra tillbehör för att göra disklådan och diskbänken ännu mer funktionell och ibland snyggare. Särskilt om man inte har en så stor diskbänk kan några bra tillbehör göra allting så mycket mer praktiskt.

Tänk på att du måste beställa tillbehören i samband med köpet av diskbänken. De går inte att efterbeställa.

Vilka tillbehör du kan välja till vilka serier och disklådor kan du se i respektive tillverkares ritprogram. Länkar hittar du i Rita diskbänken.

Proppar, silar och korgventiler

Silar och proppar är vanliga tillbehör. Korgventiler i olika kulörer är ännu inte så vanliga men de går att beställa till några serier.

Kan jag byta korgventilen till en klassisk propp?

Det kan du. Och du är inte ensam om att vilja en klassisk propp. Som standard levereras alla disklådor med korgventil, kallas även silventil.

Till Purus Original och Purus Basic går det att köpa en speciell sil som har ett urtag för en propp. En både snygg och praktisk lösning.
Stacks Image 904

Går det att få en fast sil i botten på disklådan som det var förr i tiden?

Nej, det går inte att få en fast sil i botten på disklådan. Men du kan få en sil som är i samma plan som botten av disklådan. Den ligger i en liten nedsänkning.

Urtagbara silbrickor finns till alla diskbänkar från Purus samt till Furhoffs Design och Furhoffs Free diskbänkar. När du vill fylla disklådan med vatten byter du bara ut silen mot korgventilen som följde med diskbänken. Decosteel har också en silbricka till alla serier. Skillnaden är att de skruvas fast i nedsänkningen.
Stacks Image 583
Stacks Image 585

Silbricka från Purus.

Korgventiler i olika färger?

Det korgventiler i lite olika färger för diskbänkar från Decosteel och Purus. Även bräddavloppet byts ut. Kontakta oss för offert.
Stacks Image 596

Kopparfärg

Stacks Image 605

Antik kopparfärg

Stacks Image 598

Mässingfärg

Stacks Image 607

Antik mässing färg

Skärbrädor att sätta över disklådan

Stacks Image 915
Att ha ont om plats för beredning av mat är ett ganska vanligt problem. Men det finns en enkel lösning. Du kan ihop med diskbänken beställa en skärbräda som passar på disklådan. Skärbrädorna finns i flera material till de flesta av våra modeller av disklådor. Sätt skärbrädan över disklådan för att spara plats när du behöver skära något.

Observera att skärbrädor i trä inte får ligga över disklådan när den inte används som just skärbräda. Om den ständigt ligger över disklådan kommer den med tiden att förstöras av fukten.
Stacks Image 191
Stacks Image 193
Stacks Image 195

Skölj- och renslådor för rostfria diskhoar

Många saknar en extra ho för att skölja saker i. I de flesta disklådor kan du sätta in en insats som hänger på disklådans kant. Alldeles utmärkt när man exempelvis ska skölja grönsaker och låta dem rinna av. Den tar mindre plats än ett stort runt durkslag då det är rektangulärt. Ofta täcker den inte hela disklådan utan du kan fortfarande komma åt disklådan. Sköljlådor eller avrinningsplan finns till disklådor från Furhoffs, Purus och Stala. I priskalkylatorn se du vilka tillbehör som som passar till respektive disklåda.
Stacks Image 201
Stacks Image 205
Stacks Image 624

Pumpar för diskmedel och tvål

Stacks Image 894
Diskmedelspump är praktiskt. Bilder och skiss visar en modell från Purus som finns både i rostfritt stål eller krom. Pumpen monteras i diskbänken med behållaren under bänken. Den fylls alltid på uppifrån så man behöver inte komma åt den från undersidan efter installationen. Köp två så har du en för diskmedel och en för handtvål.
Tänk på att montera pumpen så att inte behållaren kan skadas av en låda eller något som ställs in under diskbänken. Har du en blandare med utdragbar slang se till att slangen inte kan skada behållaren.

Montering av diskmedelspump

Stacks Image 875

Fylla på diskmedelspumpen

Stacks Image 659
Stacks Image 640
Stacks Image 642
Diskmedelspumpen skall alltid fyllas på uppifrån.

Enklast när man ska fylla på behållaren är att använda en batterivattenflaska från exempelvis Biltema. Skär av flaskan och anpassa slangens längd. Sedan kan du hälla i tvål eller diskmedel i flaskan och vänta tills den ofta ganska trögflytande vätskan runnit ner.

Måttbeställda takhyllor för köksöar

Stacks Image 899
Stacks Image 644
För att skapa ett riktigt proffsigt intryck och tillföra köksön en utmärkt funktion komplettera med en rostfri takhylla från Decosteel. Takhyllan finns i olika utföranden och med olika tillval som exempelvis hyllor och glashållare.

Du kan även välja om svetsfogarna ska slipas (vilket vi rekommenderar) eller inte. Måtten väljs så att de matchar din köksö. Några varianter finns på Decosteels hemsida för takhyllor. Är du intresserad kontakta oss. Du får en offert senast nästa arbetsdag.
© 2023 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2023 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)