Stacks Image p53_n16
Stacks Image p53_n45
Stacks Image p53_n3

Rita en Decosteel Decolight rostfri diskbänk - spara 500 kronor

Rita en Decosteel Decolight rostfri diskbänk - spara 500 kronor

Så här ritar du en Decosteel Decolight rostfri diskbänk

Även om programmet är lätt att förstå kan man göra misstag främst när man placerar disklåda och häll. Läs gärna genom avsnittet "Att tänka på när du utformar en rostfri diskbänk" längst ner på sidan innan du börjar rita.
Stacks Image 153
Stacks Image 206
Nästan alla val görs i en och samma vy. Vartefter du gör dina val förändras ritningen och även Rekommenderat kundpris. Priset är exklusive frakt och emballage.

Det är enklast att börja till vänster.

Steg 1
Dimensioner: Välj bänkens längd bredd och tjocklek i framkant. Du kan inte fylla i mått som inte går att tillverka. Programmet kommer att korrigera eventuellt felaktigt ifyllda värden.

Steg 2
Kantsektioner: Du kan välja bland tre typer av kanter. Bänken får samma kant på alla sidor. S7 är en rak kant och S3 en klassisk droppkant som är 3 mm hög, S1 är en 20 mm bred modern droppkant som 3 mm hög. Oavsett vilken kant du valt kan du välja till en 60 mm hög Uppvikt bakkant.

Steg 3
Disklådor: När du valt disklåda kan du välja att skriva in placeringen i mm eller disklådan till rätt position på ritningen. Tänk på att markera om du vill ha urtag för en blandare och diskmedelspump. Har du valt en disklåda med två hoar kan du spegelvända dessa. Observera att disklådorna har olika beteckningarna i ritprogrammet, i utskriften och i Decosteels broschyr.

Steg 4
Urtag: Här kan du fylla i om du vill ha ett urtag för en häll. Tänk på att både fylla i urtagets mått och var det skall placeras. Även urtaget för en häll kan du flytta på ritningen.

Steg 5
Sammanfattning: När du är klar markerar du "Gå vidare". Du får nu en sammanfattning av dina val.

Steg 6
Spara som PDF. Du får en PDF med dina val, pris och en ritning. Observera att priset i PDF:en är exklusive emballage och frakt. Dessutom finns på PDF:en ritningens ID-nummer. Vi kan med hjälp av detta nummer fånga upp din ritning hos Decosteel och ge dig ett pris som inkluderar både emballage och frakt.

Du kan när som helst gå in programmet igen och välja
Ladda ritnings-ID. När du fyllt i din ritnings ID-nummer kommer ritningen upp och du kan nu granska och även ändra den.

Översättningstabell Decosteels beteckningar på disklådor

Disklådor STANDARD i klassisk stil
Ritprogram / Utskrift / Broschyr
340 / Variant K40 / D
480 / Variant 10 180 mm djup / C
340 +180 / Variant 40 K + L18 / B
340 + 340 / Variant 40 K + 40K / A
480 + 180 / Variant V 10 + L18 / E
Disklådor SQUARE i modern stil
Ritprogram / Utskrift / Broschyr
340 +180 R15 / 340 +180 R15 / B
340 + 340 R15 / 340 + 340 R15 / A
500 R15 / 500 R15 / C
500 + 180 R15 / SQ 50 + SQ 10 / E
700 R 15 / 700 R15 / D
Om du vill veta mer om vilka mått, former och tillval som är möjliga markera Om …. Glöm inte att kontrollera listan med vanliga misstag innan du utformar din nya rostfria diskbänk eller bänkskiva. Du hittar listan sist på denna sida.
Trots att ritprogrammet ger dig stora möjligheter kan vi ibland utforma diskbänken i andra former och med delvis andra mått än vad programmet ger möjlighet till. Markera Hjälp att rita och fyll i dina önskemål. Tyvärr förlorar du rabatten men du får å andra sidan diskbänken som du vill ha den om vi lyckas göra en anpassning. Om du bara har en fråga och vill fortsätta rita själv markera Fråga. Skriv din fråga i mailet och skicka det.

Att tänka på när du utformar en rostfri diskbänk

I vår Kunskapsbank hittar du information om vad du bör tänka på när det gäller bl.a. möjliga mått, mäter, skötsel och montering. Dessutom finns en sida med tips för dig med ett IKEA kök. I Sortiment finner du information om alla våra serier av diskbänkar. Vill du se vad andra kunder beställt hittar du inspiration från över 100 kök i Kundreferenser.
Följande är inte ovanliga misstag:
  • Att ange fel djup om man har ett IKEA Metod kök. Monteras bänkskåpen med skena skall bänkskivan normalt vara 635 mm djup. Har skåpen integrerade (infällda) handtag kan den vara grundare. Det finns undantag med luckor som är extra tjocka.
  • Att sätta disklådor för nära framkanten eller gaveln av bänkskivan. En disklåda skall sitta minst 70 mm från framkanten av bänkskivan (IKEA 80 mm) och 50 mm från gaveln på bänkskivan.
  • Att sätta urtaget för en häll för nära framkanten. Urtaget skall inte placeras närmare än 60 (IKEA 70) mm från framkanten.
  • Att inte ta hänsyn vad installationsanvisningen anger för urtagsmått och djup när det gäller infällning av hällar.
  • Att inte kontrollera vilket urtagsmått blandaren kräver. Även om man i ritprogrammen endast kan välja 35 mm kan vi anpassa ritningen till rätt storlek vid beställningen till fabriken.
  • Att inte ta hänsyn till tillverkningstoleranser och möjlighet att montera bänkskivan när den skall placeras i en nisch mellan högskåp eller väggar.
  • Att inte ta hänsyn till tjockleken på en eventuell täckskiva. I exempelvis IKEA:s måttkedja på köksritningar ingår inte täckskivan.
  • Att inte tänka på att en extra lång bänk skall kunna bäras in i bostaden och in i köket.

Pris på din egenritade rostfrria diskbänk

När du ritar din nya diskbänk eller bänkskiva i någon av våra leverantörers ritprogram och beställer från oss får du 500 kronor i rabatt.

Tryck på knappen "
Skicka ritnings-ID". Det kommer upp ett föradresserat mail. Klistra in koden eller ritningsnumret från ritningsprogrammet och skriv in dina kontaktuppgifter. Skicka mailet.

Vi fångar upp ritningen med hjälp av produktkoden. Senast nästa arbetsdag får du en offert med pris från oss. Tänk på att priset i ritprogrammet är exklusive fraktkostnad.

Det pris du får av oss är
lägre trots att fraktkostnaden till alla privata adresser i Sverige med fast förbindelse ingår.

Så här beställer du din rostfria diskbänk

När du vill beställa så besvarar du bara vårt mail med offerten och anger att du vill beställa. Vi behöver ditt namn, adress, telefonnummer för avisering samt ditt personnummer. Du ansvarar för alla mått men när du beställt en diskbänk av oss kommer vi att innan den går i produktion kontrollera att du inte gjort något misstag som är uppenbart för oss utan ytterligare information.