Stacks Image p48_n16
Stacks Image p48_n45
Stacks Image p48_n3

Rita en Stala Module rostfri diskbänk - spara 500 kronor

Rita en Stala Free rostfri diskbänk - spara 500 kronor

Så här ritar du en Stala Module rostfri diskbänk

Serierna Stala Design, Stala Free och Stala Module ritas i samma ritprogram. Beroende på dina val byter programmet serie. Du hittar programmet via vår länk.

Det är inte svårt att designa och rita en Stala Module och du sparar 500 kronor. För att undvika vanliga misstag läs först genom texten "Att tänka på när du utformar en rostfri diskbänk" längst ner på sidan.

Vartefter du gör dina val ser du hur priset förändras. Tänk på priset som visas är exklusive transport. Priset på en Stala Module går inte att beräkna i vår Priskalkylator. Istället mailar du oss ritningsnumret (Bänk-ID) så får du ett totalpris inklusive transport pris senast nästa arbetsdag.
För att rita en Stala Module diskbänk börjar du med att markera Bänk och välja Typ 4 (Free). Fyll i mått, välj yta och tryck på Spara och gå vidare. Skulle du fylla i ett ogiltigt mått ändras det till närmast korrekta.
Stacks Image 154
Nästa steg är att välja kanter. Du har bara kant G att välja på men den finns i två tjocklekar. Välj Q30 eller Q40. Du måste sedan välja resterande kanter. När alla fyra kanter är valda markerar du Spara och gå vidare.
Stacks Image 161
Nu är det dags att välja en eventuell disklåda. Upptill på skärmen ser du till vilka skåpsbredder disklådorna passar. När du markerar en disklåda skall du fylla i var den skall placeras. Du kan även förflytta disklådan direkt på ritningen när du har sparat ditt val av disklåda. Gör på samma sätt i fliken Tillval om du vill ha ett urtag för en häll.
Stacks Image 168
Nu är du nästan klar. Markera Översikt högst upp. Du får upp ett antal val. Enklast är att markera Skriva ut bänk. Då får du en PDF med alla dina val samt det viktiga ritningsnumret här kallat Bänk-ID. Om du mailar oss bänkens Bänk-ID får du ett pris av oss som även innefattar transport.
Stacks Image 175
Stacks Image 177
Trots att ritprogrammet ger dig stora möjligheter kan vi ibland utforma diskbänken i andra former och med delvis andra mått än vad programmet ger möjlighet till. Markera Hjälp att rita och fyll i dina önskemål. Tyvärr förlorar du rabatten men du får å andra sidan diskbänken som du vill ha den om vi lyckas göra en anpassning. Om du bara har en fråga och vill fortsätta rita själv markera Fråga. Skriv din fråga i mailet och skicka det.
Om du vill veta mer om vilka mått, former och tillval som är möjliga markera Om …. Glöm inte att kontrollera listan med vanliga misstag innan du utformar din nya rostfria diskbänk eller bänkskiva. Du hittar listan sist på denna sida.

Obs! Ritprogrammet är på Stala/Furhoffs hemsida.

Att tänka på när du utformar en rostfri diskbänk

I vår Kunskapsbank hittar du information om vad du bör tänka på när det gäller bl.a. möjliga mått, mäter, skötsel och montering. Dessutom finns en sida med tips för dig med ett IKEA kök. I Sortiment finner du information om alla våra serier av diskbänkar. Vill du se vad andra kunder beställt hittar du inspiration från över 100 kök i Kundreferenser.
Följande är inte ovanliga misstag:
  • Att ange fel djup om man har ett IKEA Metod kök. Monteras bänkskåpen med skena skall bänkskivan normalt vara 635 mm djup. Har skåpen integrerade (infällda) handtag kan den vara grundare. Det finns undantag med luckor som är extra tjocka.
  • Att sätta disklådor för nära framkanten eller gaveln av bänkskivan. En disklåda skall sitta minst 70 mm från framkanten av bänkskivan (IKEA 80 mm) och 50 mm från gaveln på bänkskivan.
  • Att sätta urtaget för en häll för nära framkanten. Urtaget skall inte placeras närmare än 60 (IKEA 70) mm från framkanten.
  • Att inte ta hänsyn vad installationsanvisningen anger för urtagsmått och djup när det gäller infällning av hällar.
  • Att inte kontrollera vilket urtagsmått blandaren kräver. Även om man i ritprogrammen endast kan välja 35 mm kan vi anpassa ritningen till rätt storlek vid beställningen till fabriken.
  • Att inte ta hänsyn till tillverkningstoleranser och möjlighet att montera bänkskivan när den skall placeras i en nisch mellan högskåp eller väggar.
  • Att inte ta hänsyn till tjockleken på en eventuell täckskiva. I exempelvis IKEA:s måttkedja på köksritningar ingår inte täckskivan.
  • Att inte tänka på att en extra lång bänk skall kunna bäras in i bostaden och in i köket.

Pris på din egenritade rostfrria diskbänk

När du ritar din nya diskbänk eller bänkskiva i någon av våra leverantörers ritprogram och beställer från oss får du 500 kronor i rabatt.

Tryck på knappen "
Skicka ritnings-ID". Det kommer upp ett föradresserat mail. Klistra in koden eller ritningsnumret från ritningsprogrammet och skriv in dina kontaktuppgifter. Skicka mailet.

Vi fångar upp ritningen med hjälp av produktkoden. Senast nästa arbetsdag får du en offert med pris från oss. Tänk på att priset i ritprogrammet är exklusive fraktkostnad.

Det pris du får av oss är
lägre trots att fraktkostnaden till alla privata adresser i Sverige med fast förbindelse ingår.

Så här beställer du din rostfria diskbänk

När du vill beställa så besvarar du bara vårt mail med offerten och anger att du vill beställa. Vi behöver ditt namn, adress, telefonnummer för avisering samt ditt personnummer. Du ansvarar för alla mått men när du beställt en diskbänk av oss kommer vi att innan den går i produktion kontrollera att du inte gjort något misstag som är uppenbart för oss utan ytterligare information.