Neonela Kitchen logotype

Sortiment rostfria diskbänkar och bänkskivor

Vilka rostfria diskbänkar erbjuder Neonela Kitchen?

Vi på Neonela Kitchen är sedan 10 år helt specialiserade på måttanpassade heltäckande rostfria diskbänkar. Inga diskbänkar finns på lager. Vi utformar och låter tillverka varje diskbänk helt utifrån dina personliga önskemål om form, mått, disklåda, kanter, ytor, urtag och tillbehör.

Med fem ledande tillverkare i tre länder erbjuder vi ett bredare sortiment av heltäckande diskbänkar i rostfritt stål än någon annan. Tillsammans med vår erfarenhet och kunskap har vi unika möjligheter att hjälpa dig utforma en rostfri diskbänk som är rätt för dig, ditt kök och din budget.
Ett kök med en rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö,
Ett kök med en rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö,
För att kunna erbjuda dig ett komplett sortiment rostfria måttbeställda diskbänkar av hög kvalitet i alla prislägen har vi valt att samarbeta med följande tillverkare:

Hur kan du välja och utforma du en rostfri diskbänk?

Med vårt enorma sortiment kan det vara svårt att veta hur man börjar. Några förslag:
  • Vill du veta fördelarna med rostfria diskbänkar i rostfritt stål, hur rostfritt stål passar i olika köksstilar samt hur köksbänkar i rostfritt är jämfört med andra material gå till Om rostfritt.
  • Information om alla våra serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder hittar du längre ner på denna sida.
  • I Kundreferenser kan du se rostfria diskbänkar från oss i sina rätta miljöer med fotografier, beskrivningar och ritningar.
  • För att få svar på de flesta frågor om mått, uppmätning, kanter, disklådor, konstruktion, levererans, disklådor, montering m.m. hittar du i Kunskapsbanken FAQ.
  • När du vill veta ett pris och det är en rak bänk upp till 4 meter är vår Priskalkylator enklast att använda. Fyll i mått, välj kanter, disklåda och eventuellt urtag för häll. Du får direkt på skärmen förslag med pris inklusive frakt på upp till 100 varianter av rostfria diskbänkar i åtta serier från fem tillverkare i tre länder.
  • Söker du en mer avancerad rostfri diskbänk, kanske i vinkel, extra lång eller i en lite annorlunda form beskriv vad du önskar och vi kommer att ge dig en offert via mail. Vi kommer att rita upp en preliminär ritning (obs ingen produktionsritning) för att kunna ge dig ett pris.
  • Du kan även välja att Rita en rostfri diskbänk själv i tillverkarnas ritprogram och spara 500 kronor. Har du redan ett ritningsnummer från någon av tillverkarna Stala, Decosteel eller Purus får du en offert senast nästa arbetsdag.
  • Frakt och emballage ingår alltid i alla våra priser! Aktuella leveranstider. Betala 30 dagar efter att bänken lämnar fabriken fabriken. Du kan även välja att dela upp betalningen på 3 månader.
  • Du kan kontakta oss direkt via mail evelyn@neonela.se, via ett formulär eller telefon 073-8084890.

Varför har vi inte något showroom?

Stacks Image 4299
Vi får då och då frågan var vi har vårt showroom. Vi har inget, tyvärr! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga. Därför har vi inget. Du får naturligtvis gärna kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en bänk. För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål.
Stacks Image 4784

Vad är gemensamt och vad skiljer mellan våra rostfria diskbänkar?

Gemensamt för alla våra 11 serier av rostfria köksbänkar är den höga kvaliteten och att du alltid kan välja form, längd, djup, tjocklek, disklåda, kanter m.m. Hörnen på en rostfri diskbänk från oss är alltid tätsvetsade, alla disklådor svetsas in och alla bänkar är antingen underlimmade eller i solitt stål.

Att priset skiljer mellan de olika serierna beror främst på tre faktorer.
• Frihet att välja form och mått
• Tillval som kanter, urtag och ytor
• Sortiment av disklådor

För att förenkla ditt val har vi delat in sortimentet i tre kategorier A, B och C.

Kategori-A: Raka rostfria bänkar i de vanligaste måtten och tillvalen. De mest populära typerna av disklådor och kanter.
Kategori-B: Mycket stor valfrihet avseende former, och mått. Bänkar i vinkel, extra långa och djupa samt i helt fri form. Stort utbud av kanter, disklådor och urtag.
Kategori-C: Rostfria bänkskivor med unik design som extra tunna eller speciellt utformade för ansluta till andra material.

Exakt samma rostfria diskbänk kan kosta olika beroende på om serien är i Kategori A eller B. Det är valfriheten som kostar extra även om du inte utnyttjar den. Om du har ett IKEA Metod kök hittar du en passande diskbänk med djupet 635 mm i alla serier.
Rostfri diskbänk med uppvikt kant och dubbla disklådor i klassisk stil i ett traditionellt lantkök.
Rostfri diskbänk med urtag för planmonterad häll och rostfritt stänkskydd i modern stil på ett IKEA Metod kök.

Vad kan du välja när du utformar en rostfri diskbänk?

Det är många möjligheter när du skall utforma en måttbeställd rostfri diskbänk. Börja med att bestämma det grundläggande som form, längd, djup, tjocklek och kanter runt om. Sedan kan du exempelvis lägga till en uppvikt bakkant, en eller flera disklådor, urtag för häll, stänkskydd och tillbehör.
Neonela Kitchen kan med Europas bredaste sortiment, kunskap och långa erfarenhet alltid utforma en rostfri diskbänk för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar med de vanligaste måtten och tillvalen

Rostfria diskbänkar och bänkskivor i kategori A finns i de vanligaste måtten som passar de flesta kök. Det är uteslutande raka bänkar med parallella sidor och räta vinklar. Urvalet disklådor och andra tillval är något begränsat men du hittar trots det både enkla och dubbla disklådor i alla vanliga storlekar och stilar. Önskar du en rostfri diskbänk med uppvikt bakkant går det utmärkt. Uppvikta kanter har fasta höjder beroende på serie och går inte att få på bänkens gavlar.

Beroende på dessa begränsningar är priset lägre än för motsvarande diskbänkar i kategori B. Samtliga diskbänkar i Kategori A är lätta att rita upp i respektive tillverkares ritprogram. När du ritar upp bänken själv sparar du 500 kronor.

Kategori-B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet när det gäller mått, form och tillval

Rostfria diskbänkar i Kategori-B kan du beställa på millimetern som du vill ha den. Du kan även får en extra långa och breda rostfria bänkskivor. Urvalet av disklådor och även kanter är mycket stort. Du kan exempelvis beställa en rostfri diskbänk med inte bara uppvikt bakkant utan även uppvikta kanter på gavlarna. De kan dessutom formas på olika sätt. Om hörnen inte är räta, du måste ha ett urtag i kanten av bänken, ett rundat hörn eller du vill ha en bänk i vinkel är det diskbänkar i kategori B som passar. Vi kan även designa disklådor speciellt för dig som passar i en kategori B diskbänk.

Kategori C: Rostfria diskbänkar och bänkskivor med speciella egenskaper

Serier inom kategori C har en eller flera mycket speciella egenskaper. Purus Premium och Decosteel Solid är bägge exklusiva kompakta tunna rostfria stålskivor. Stala Module är en innovativ diskbänk som passar utmärkt, inte bara på egen hand, utan ihop med andra material.

Till vilka köksfabrikat passar våra rostfria diskbänkar?

Vi kan utforma och låta tillverka rostfria bänkar för alla fabrikat av köksinredning som exempelvis Ballingslöv, HTH, Marbodal, Tibrokök, Epoq, Noblessa, KVIK, Smedstorp, Vedum m.fl. Det har ingen betydelse om det är nytt eller gammalt kök.

Även om köket är platsbyggt, som ett från Nordingrå eller ett som bokstavligen murades upp på Sardinien, har vi passande rostfria diskbänkar och bänkskivor.

Tänk på att en heltäckande rostfri bänkskiva med en insvetsad rostfri tvättlåda även passar utmärkt i en groventré eller tvättstuga.

Vi får ofta frågan om vi har heltäckande bänkskivor i rostfritt stål som passar till köksinredningen IKEA Metod då IKEA rekommenderar ett något ovanligt djup. Ja det har vi. Drygt 60 % av alla kök som säljs i Sverige säljs av IKEA och ca hälften av våra kunder i Sverige och Tyskland har IKEA kök. Alla våra serier av bänkskivor i rostfritt stål går att få med rätt djup, 635 mm, för IKEA Metod. Serierna Decosteel Decolight, Stala Seven, Purus Basic eller Stala Design har lite bättre pris än andra serier då de inte finns i alla mått. Men alla dessa fyra serier finns med djupet 635 mm som passar perfekt till IKEA Metod kök. Vill du veta mer om våra rostfria diskbänkar i kombination med ett IKEA kök klicka här Rostfria diskbänkar för IKEA kök.

Vill du se hur en rostfri diskbänk ser ut ihop med olika typer av köksinredningar kan du se bilder vi tagit i en studio och dels bilder vi fått från våra kunder.