Neonela Kitchen logotype

Sortiment rostfria diskbänkar och bänkskivor

Vilka diskbänkar i rostfritt stål du kan köpa från Neonela Kitchen, vilka fabriker som tillverkar dem samt några tips och länkar för att hjälpa dig välja rätt rostfri diskbänk för dig, din budget och ditt kök.

Börja här - Att välja en rostfri diskbänk

Börja här - Att välja en rostfri diskbänk

Du kan alltid välja längd, djup, tjocklek samt kanter och urtag fritt på en måttbeställd rostfri diskbänk av hög kvalitet. En enkel eller dubbel disklåda, som finns i många varianter och storlekar, svetsas in utan skarv i valfri position. Den rostfria plåten är alltid underlimmad med en skiva för att blir stummare.
Med våra nästan obegränsade möjligheter att utforma en rostfri diskbänk kan det vara svårt att veta hur man börjar. Några förslag:
  • Vill du veta fördelarna med diskbänkar i rostfritt stål, hur rostfritt stål passar i olika köksstilar samt hur köksbänkar i rostfritt är jämfört med andra material gå till Om rostfritt.
  • Information om alla våra serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder hittar du längre ner på denna sida i Vad är gemensamt och vad skiljer mellan våra rostfria diskbänkar? och följande avsnitt.
  • När du vill veta ett pris gå till Priser. Där finner du flera sätt att själv beräkna ett pris eller hur du får hjälp av oss med en offert.
  • Aktuella leveranstider för alla serier hittar du i Leveranstider.
  • I Inspirationsbilder hittar du kundreferenser med fotografier, beskrivningar och ritningar på kök med rostfria diskbänkar hemma hos över 150 av våra kunder.
  • Svar på de flesta frågor om mått, uppmätning, kanter, disklådor, konstruktion, levererans, disklådor, montering m.m. hittar du i Kunskapsbanken FAQ.
  • Du kan även välja att Rita en rostfri diskbänk själv i tillverkarnas ritprogram och spara 500 kronor. Har du redan ett ritningsnummer från någon av tillverkarna Stala, Decosteel eller Purus får du en offert senast nästa arbetsdag.
  • Du kan kontakta oss direkt via mail evelyn@neonela.se eller telefon 073-8084890 på vardagar mellan 10 och 18.
För att komma till första sidan där alla länkar också finns klickar antingen på vår logotyp eller Start i menyn.

Moms, frakt och emballage ingår
alltid i alla våra priser! Du betalar dagar efter att bänken lämnat fabriken fabriken eller uppdelat på 3 månader utan ränta och avgifter.
Stacks Image 5004
Stacks Image 5006
Stacks Image 5010
Stacks Image 5013
Vi erbjuder 11 serier av rostfria diskbänkar av hög kvalitet som byggs i följande fabriker:
För att se en översiktlig jämförelse mellan de serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder och eventuellt ladda ner som PDF klicka på länken:

Vad är gemensamt och vad skiljer mellan våra rostfria diskbänkar?

Vad är gemensamt och vad skiljer mellan våra rostfria diskbänkar?

Gemensamt för alla våra 11 serier av rostfria köksbänkar är den höga kvaliteten och att du alltid kan välja form, längd, djup, tjocklek, disklåda, kanter m.m. Hörnen på en rostfri diskbänk från oss är alltid tätsvetsade, alla disklådor svetsas in och alla bänkar är antingen underlimmade eller i solitt stål.

Att priset skiljer mellan de olika serierna beror främst på tre faktorer.
• Frihet att välja form och mått
• Tillval som kanter, urtag och ytor
• Sortiment av disklådor

För att förenkla ditt val har vi delat in sortimentet i tre kategorier A, B och C.

Kategori-A: Raka rostfria bänkar i de vanligaste måtten och tillvalen. De mest populära typerna av disklådor och kanter.
Kategori-B: Mycket stor valfrihet avseende former, och mått. Bänkar i vinkel, extra långa och djupa samt i helt fri form. Stort utbud av kanter, disklådor och urtag.
Kategori-C: Rostfria bänkskivor med unik design som extra tunna eller speciellt utformade för ansluta till andra material.

Exakt samma rostfria diskbänk kan kosta olika beroende på om serien är i Kategori A eller B. Det är valfriheten som kostar extra även om du inte utnyttjar den. Därför kan det ibland löna sig att välja något av djupen 600, 610, 620 eller 635 (IKEA metod) mm och tjocklekarna 30 och 40 mm. Alla extra prisvärda rostfria diskbänkar i Kategori-A finns med dessa mått.

Vill du veta mer om hur priset påverkas av olika mått och tillval gå till Kunskapsbanken Priset: Vad påverkar priset på en rostfri diskbänk?
Rostfri diskbänk i klassisk stil med uppvikt bakkant framför ett fönster.
Rostfri diskbänk med disklåda i modern stil med stänkskydd i rostfritt stål.

Vad kan du välja när du utformar en rostfri diskbänk?

Det är många möjligheter när du skall utforma en måttbeställd rostfri diskbänk. Börja med att bestämma det grundläggande som form, längd, djup, tjocklek och kanter runt om. Sedan kan du exempelvis lägga till en uppvikt bakkant, en eller flera disklådor, urtag för häll, stänkskydd och tillbehör.
Neonela Kitchen kan med Europas bredaste sortiment, kunskap och långa erfarenhet alltid utforma en rostfri diskbänk för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar med de vanligaste måtten och tillvalen

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar med de vanligaste måtten och tillvalen

Rostfria diskbänkar och bänkskivor i kategori A finns i de vanligaste måtten som passar de flesta kök. Det är uteslutande raka bänkar med parallella sidor och räta vinklar. Urvalet disklådor och andra tillval är något begränsat men du hittar trots det både enkla och dubbla disklådor i alla vanliga storlekar och stilar. Önskar du en rostfri diskbänk med uppvikt bakkant går det utmärkt. Uppvikta kanter har fasta höjder beroende på serie och går inte att få på bänkens gavlar.

Beroende på dessa begränsningar är priset lägre än för motsvarande diskbänkar i kategori B. Samtliga diskbänkar i Kategori A är lätta att rita upp i respektive tillverkares ritprogram. När du ritar upp bänken själv sparar du 500 kronor.

Kategori-B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet när det gäller mått, form och tillval

Kategori-B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet när det gäller mått, form och tillval

Rostfria diskbänkar i Kategori-B kan du beställa på millimetern som du vill ha den. Du kan även får en extra långa och breda rostfria bänkskivor. Urvalet av disklådor och även kanter är mycket stort. Du kan exempelvis beställa en rostfri diskbänk med inte bara uppvikt bakkant utan även uppvikta kanter på gavlarna. De kan dessutom formas på olika sätt. Om hörnen inte är räta, du måste ha ett urtag i kanten av bänken, ett rundat hörn eller du vill ha en bänk i vinkel är det diskbänkar i kategori B som passar. Vi kan även designa disklådor speciellt för dig som passar i en kategori B diskbänk.

Kategori C: Rostfria diskbänkar och bänkskivor med speciella egenskaper

Kategori C: Rostfria diskbänkar och bänkskivor med speciella egenskaper

Serier inom kategori C har en eller flera mycket speciella egenskaper. Purus Premium och Decosteel Solid är bägge exklusiva kompakta tunna rostfria stålskivor. Stala Module är en innovativ diskbänk med en lite annorlunda design som passar utmärkt, inte bara på egen hand, utan ihop med andra material.

Till vilka köksfabrikat våra diskbänkar passar

Till vilka köksfabrikat våra diskbänkar passar

Vi kan utforma och låta tillverka rostfria bänkar för alla fabrikat av köksinredning som exempelvis IKEA Metod, Ballingslöv, HTH, Marbodal, Tibrokök, Epoq, Noblessa, KVIK, Smedstorp, Vedum m.fl. Det har ingen betydelse om det är ett nytt eller gammalt kök.

Även om köket är platsbyggt, som ett från Nordingrå eller ett som bokstavligen murades upp på Sardinien, har vi passande rostfria diskbänkar och bänkskivor.

Tänk på att en heltäckande rostfri bänkskiva med en insvetsad rostfri tvättlåda även passar utmärkt i en groventré eller tvättstuga.

Vi får ofta frågan om vi har heltäckande bänkskivor i rostfritt stål som passar till köksinredningen IKEA Metod då IKEA rekommenderar ett något ovanligt djup. Ja det har vi. Drygt 60 % av alla kök som säljs i Sverige säljs av IKEA och ca hälften av våra kunder i Sverige och Tyskland har IKEA kök. Alla våra serier av bänkskivor i rostfritt stål går att få med rätt djup, 635 mm, för IKEA Metod. Serierna Decosteel Decolight, Stala Seven, Purus Basic eller Stala Design har lite bättre pris än andra serier då de inte finns i alla mått. Men alla dessa fyra serier finns med djupet 635 mm som passar perfekt till IKEA Metod kök. Vill du veta mer om våra rostfria diskbänkar i kombination med ett IKEA kök klicka här Rostfria diskbänkar för IKEA kök.

Vill du se hur en rostfri diskbänk ser ut ihop med olika typer av köksinredningar kan du se bilder vi tagit i en studio och dels bilder vi fått från våra kunder.

Varför du skall välja en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen

Varför välja en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen

Neonela Kitchen har sedan 10 år designat, konstruerat och sålt måttanpassade heltäckande rostfria diskbänkar till kunder i Sverige och Tyskland. För tillverkningen samarbetar vi med fem fabriker i tre länder.

Tillsammans med våra leverantörer erbjuder vi ett bredare sortiment av heltäckande diskbänkar i rostfritt stål än någon annan. Med vår erfarenhet och kunskap har vi unika möjligheter att hjälpa dig utforma en rostfri diskbänk som är rätt för dig, ditt kök och din budget.

Vi säljer endast måttbeställda rostfria diskbänkar så att kan välja form, mått, disklåda, kanter, ytor, urtag och tillbehör oavsett modell av diskbänk. Du kan även välja att mellan att vi hjälper dig att rita upp diskbänken eller att du själv utformar och ritar din rostfria bänkskiva i någon av våra leverantörers ritprogram och spara pengar.

När utformningen är klar låter vi bygga den rostfria köksbänken i den fabrik som har bäst pris och leveranskapacitet utifrån din design.
Stacks Image 5078
Stacks Image 5080

En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin. Läs mer i Kundreferens 103.

Varför har vi inte något showroom?

""
Vi får då och då frågan var vi har vårt showroom. Vi har inget, tyvärr! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga då vi har kunder i flera länder. Därför har vi inget. Du får naturligtvis gärna kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en bänk. För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål.
""