Stacks Image p3231_n16
Stacks Image p3231_n3

Rostfria diskbänkar i alla prislägen, former och för alla kök

Rostfria diskbänkar i alla prislägen, former och för alla kök

Vad är gemensamt och vad skiljer mellan våra rostfria diskbänkar?

Oavsett om du bygger helt nytt eller renoverar ett kök passar en rostfri diskbänk perfekt. Du kanske inte ens behöver renovera hela köket. Ofta räcker det att byta till en heltäckande bänkskiva i rostfritt stål för att förbättra både kökets funktion och utseende.

Gemensamt för alla våra 11 serier av rostfria köksbänkar är den höga kvaliteten. Hörnen på en rostfri diskbänk från oss är alltid tätsvetsade, alla disklådor svetsas in och alla bänkar är underlimmade eller i solitt stål.

Våra leverantörer

För att kunna erbjuda dig ett komplett sortiment rostfria måttbeställda diskbänkar i alla prislägen har vi valt att samarbeta med fem ledande tillverkare i tre länder. Purus i Smålandsstenar, Decosteel i Hyltebruk, Furhoffs i Skövde, KEK i Laußnitz Tyskland och Stala i Lahti Finland. För vissa speciella behov har vi kontakt med ännu fler tillverkare.
Rostfri diskbänk med uppvikt kant och dubbla disklådor i klassisk stil i ett traditionellt lantkök.
Rostfri diskbänk med urtag för planmonterad häll och rostfritt stänkskydd i modern stil på ett IKEA Metod kök.
Att priset skiljer mellan de olika serierna beror främst på fyra faktorer.
• Frihet att välja form och mått
• Möjlighet att anpassa bänken till en viss stil
• Tillval som kanter, urtag och ytor
• Sortiment av disklådor

För att förenkla ditt val har vi delat in sortimentet i tre kategorier A, B och C.
  • Kategori A: Raka rostfria bänkar i de vanligaste måtten inklusive de som passar IKEA Metod kök. De mest populära typerna av disklådor och kanter.
  • Kategori B: Mycket stor valfrihet avseende former, och mått. Bänkar i vinkel, extra långa och djupa samt i helt fri form. Stort utbud av kanter, disklådor och urtag.
  • Kategori C: Rostfria bänkskivor med unik design som extra tunna eller speciellt utformade för ansluta till andra material.
Exakt samma rostfria diskbänk i kan kosta olika beroende på om serien är i Kategori A eller B. Det är valfriheten som kostar extra även om du inte utnyttjar den. Om du har ett IKEA Metod kök finns det rätt djup, 635 mm, i alla kategorier och serier.

De viktigaste valmöjligheterna när du utformar en rostfri diskbänk:

Neonela Kitchen kan med Europas bredaste sortiment, kunskap och lång erfarenhet alltid utforma en rostfri diskbänk för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar med de vanligaste måtten och tillvalen

Rostfria diskbänkar och bänkskivor i kategori A har gemensamt att de endast finns i de vanligaste måtten som exempelvis för IKEA Metod kök. Det är uteslutande raka bänkar med parallella sidor och räta vinklar.

Urvalet disklådor och andra tillval är något begränsat men du hittar trots det både enkla och dubbla disklådor i alla vanliga storlekar och stilar. Uppvikta kanter har en fast höjd och går endast att få på bakkanten. Beroende på dessa begränsningar är priset lägre än för motsvarande diskbänkar i kategori B.

Kategori B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet när det gäller mått, form och tillval

Rostfria diskbänkar i kategori B kan du beställa på millimetern som du vill ha den. Du kan även får en extra långa och breda rostfria bänkskivor. Urvalet av disklådor och även kanter är mycket stort. Du kan exempelvis få uppvikta kanter på tre sidor och de kan formas på olika sätt. Om hörnen inte är räta, du måste ha ett urtag i kanten av bänken, ett rundat hörn eller du vill ha en bänk i vinkel är det diskbänkar i kategori B som passar.

Kategori C: Rostfria diskbänkar och bänkskivor med speciella egenskaper

Serier inom kategori C har en eller flera mycket speciella egenskaper. Purus Premium och Decosteel Solid är bägge exklusiva kompakta tunna rostfria stålskivor. Stala Module är en innovativ diskbänk som passar utmärkt, inte bara på egen hand, utan ihop med andra material.

Varför du skall välja en måttbeställd rostfri diskbänk

En måttbeställd diskbänk eller bänkskiva i rostfritt stål har många fördelar:
Pepparkaksbak på en Purus Original rostfri diskbänk med klassisk droppkant och uppvikt i bakkant av bänken.
  • Funktion: Rostfritt stål kan inte påverka eller påverkas av några livsmedel man använder i hemmet. Därför används bänkskivor i rostfritt stål i alla professionella sammanhang där man hanterar livsmedel. Bästa val för dig som är matintresserad.
  • Hygien: En rostfri bänkskiva har inga skarvar där smuts kan samlas och byggs av rostfri stålplåt av hög kvalitet förstärkt med dämpande material. Diskbänksplåten är hygienisk, lätt att göra ren, slitstark och kräver inte något underhåll.
  • Ekologi: Rostfritt stål går återvinna. De diskbänkar vi säljer tillverkas till ca 85% av återvunnet stål. En rostfri diskbänk har så lång livslängd att den aldrig behöver bytas för att den är utsliten. Den kräver inte heller regelbundet underhåll med kemikalier som de flesta andra material. Ett bra miljöval.
  • Utformning: En måttbeställd rostfri diskbänk kan anpassas till alla kök oavsett storlek och form. Du väljer själv form, längd, djup, tjocklek och typ av kant som exempelvis en droppkant eller uppvikt kant. Som tillval finns massor av disklådor i alla former och storlekar. Dina valmöjligheter är nästan oändliga.
  • Design: Rostfria diskbänkar och bänkskivor har använts i alla typer av privata kök i över 100 år. Oavsett köket är i klassisk traditionell, funktionell eller stramt modern stil passar en rostfri diskbänk. En rostfri diskbänk blir bara vackrare med åren.
  • Ekonomi: Den överlägsna funktionen och möjligheten att anpassa den till både kök och dig själv gör att en rostfri diskbänk kommer att fylla sin funktion under många år. En diskbänk i rostfritt stål är en investering för framtiden.

Vill du kunna jämföra en rostfri diskbänk med andra material gå till Kunskapsbanken: Jämförelse. Där jämförs fördelar och nackdelar med olika material som används för köksbänkar.
Pepparkaksbak på en Purus Original rostfri diskbänk med klassisk droppkant och uppvikt i bakkant av bänken.

Att välja en rostfri diskbänk som passar dig, ditt kök och din budget

Hos Neonela Kitchen hittar du Europas absolut största sortiment av måttanpassade rostfria diskbänkar i alla prislägen, former och mått.
En vinkelbänk och en bänkskiva för en köksö allt i rostfritt stål i en renoverad banvaktsstuga utanför Berlin.
En vinkelbänk och en bänkskiva för en köksö allt i rostfritt stål i en renoverad banvaktsstuga utanför Berlin.
Vi hjälper dig gärna att hitta den rostfria diskbänk som är rätt för dig och ditt kök. Vill du söka själv hittar du massor av information och tips här på vår websida. Är det en rak rostfri diskbänk eller bänkskiva där du redan vet måtten är det enklast att klicka på Priskalkylator. Fyll i mått, välj kanter, urtag för häll och disklåda. Du får helt automatiskt förslag med pris inklusive frakt på flera varianter av diskbänkar.

Vill du att vi hjälper dig att välja eller om du söker en mer avancerad rostfri diskbänk, kanske i vinkel, extra lång eller i en lite annorlunda form tryck på
Pris via mail. Beskriv vad du önskar och vi kommer att ge dig en offert via mail.

Har du ett ritningsnummer från någon av tillverkarna Stala, Decosteel eller Purus markera
Ritningsnummer. Fyll i och skicka mailet. Du får en offert med 500 kronor i rabatt. Har du ännu inte ritat din rostfria diskbänk gå till Rita Själv där du hittar länkar till tillverkarnas ritprogram och en del nyttig information.

Vill du få inspiration gå till
Kundreferenser. Där kan du se rostfria diskbänkar från oss i sina rätta miljöer med fotografier, fakta, beskrivningar och ritningar. I Kunskapsbanken FAQ får du svar på de flesta frågor om hur rostfria diskbänkar rengörs, monteras, byggs och levereras samt vilka mått, former och tillval som är möjliga.

Vi kan
ringa upp dig.
Du får 500 kronor i rabatt på måttanpassade diskbänkar från Stala, Purus och Decosteel om du ritar din bänkskiva själv.
Fri frakt och emballage ingår alltid i alla våra priser! Aktuella leveranstider. Betala 30 dagar efter att bänken är klar och lämnat fabriken. Du kan även välja att dela upp betalningen på 3 månader.

Varför vi inte har något showroom

Stacks Image 4299
Vi får då och då frågan var vi har vårt showroom. Vi har inget, tyvärr! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund. Dessutom finns hälften av våra kunder utanför Sverige i främst Tyskland, Österrike och Schweiz. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga. Därför har vi inget.

Istället hittar du här på webbsidan all information du behöver för att kunna välja, utforma och beställa en måttanpassad heltäckande diskbänk eller bänkskiva i rostfritt stål. Du får naturligtvis gärna
kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en bänk. För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål.

Till vilka kök våra rostfria diskbänkar passar

Vi kan utforma och låta tillverka rostfria bänkar för alla fabrikat av köksinredning. Även om köket är platsbyggt, som ett från Nordingrå eller ett som bokstavligen murades upp Sardinien, har vi passande rostfria diskbänkar och bänkskivor.

Tänk på att en heltäckande rostfri bänkskiva med en insvetsad rostfri tvättlåda även passar utmärkt i en groventré eller tvättstuga.

Passar en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen till ett IKEA Metod kök?

Vi får ofta frågan om vi har heltäckande bänkskivor i rostfritt stål som passar till köksinredningen IKEA Metod. Ja det har vi. Drygt 60 % av alla kök som säljs i Sverige säljs av IKEA och ca hälften av våra kunder i Sverige och Tyskland har IKEA kök. Alla våra serier av bänkskivor i rostfritt stål går att få med rätt djup, 635 mm, för IKEA Metod. Vi erbjuder flera serier med extra bra pris just för de mått som IKEA:s kök har. Decosteel Decolight, Stala Seven, Purus Basic eller Stala Design har lite bättre pris än andra serier då de inte finns i alla mått. Men alla dessa fyra serier finns med djupet 635 mm som passar perfekt till IKEA Metod kök. Vill du veta mer om våra rostfria diskbänkar i kombination med ett IKEA kök klicka här Rostfria diskbänkar för IKEA kök