Neonela Kitchen logotype

Sortiment rostfria diskbänkar och bänkskivor

Här på sortimentssidan får du tips om hur du kan välja en rostfri diskbänk som passar dig, ditt kök och din budget. Dessutom får du reda på fördelarna med rostfria bänkskivor och till vilka köksfabrikat de passar. Du hittar även information om vad som är gemensamt och vad som skiljer mellan våra elva serier av rostfria diskbänkar. Vill du läsa mer om respektive serie finns det länkar till produktsidor där du hittar ytterligare information.

Hur kan du välja och utforma du en rostfri diskbänk?

Neonela Kitchen är sedan 10 år specialiserad på måttanpassade heltäckande rostfria diskbänkar. Inga diskbänkar finns på lager. Vi utformar och låter tillverka varje diskbänk helt utifrån dina personliga önskemål om form, mått, disklåda, kanter, ytor och tillbehör.
Ett kök med en rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö,
Ett kök med en rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö,
Det finns flera möjligheter att hitta en rostfri diskbänk som är rätt för dig, ditt kök och din budget. Information om alla våra serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder hittar du längre ner på denna sida. I Kundreferenser kan du se rostfria diskbänkar från oss i sina rätta miljöer med fotografier, beskrivningar och ritningar. För att få svar på de flesta frågor om mått, uppmätning, kanter, disklådor, konstruktion, levererans, disklådor, montering och även jämförelse med andra material gå till Kunskapsbanken FAQ.

När du vill veta ett pris och det är en rak bänk upp till 4 meter är vår Priskalkylator enklast att använda. Fyll i mått, välj kanter, disklåda och eventuellt urtag för häll. Du får direkt på skärmen förslag med pris inklusive frakt på upp till 100 varianter av rostfria diskbänkar i åtta serier från fem tillverkare i tre länder.

Söker du en mer avancerad rostfri diskbänk, kanske i vinkel, extra lång eller i en lite annorlunda form beskriv vad du önskar och vi kommer att ge dig en offert via mail. Vi kommer att rita upp en preliminär ritning (obs ingen produktionsritning) för att kunna ge dig ett pris.

Du kan även välja att Rita en rostfri diskbänk själv i tillverkarnas ritprogram och spara 500 kronor. Har du redan ett ritningsnummer från någon av tillverkarna Stala, Decosteel eller Purus får du en offert senast nästa arbetsdag.

Fri frakt och emballage ingår alltid i alla våra priser! Aktuella leveranstider. Betala 30 dagar efter att bänken lämnar fabriken fabriken. Du kan även välja att dela upp betalningen på 3 månader.

Du kan kontakta oss direkt via mail evelyn@neonela.se, via ett formulär eller telefon 073-8084890.

Varför har vi inte något showroom?

Stacks Image 4299
Vi får då och då frågan var vi har vårt showroom. Vi har inget, tyvärr! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga. Därför har vi inget. Du får naturligtvis gärna kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en bänk. För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål.
Stacks Image 4784

Varför välja en rostfri diskbänk?

Oavsett om du bygger helt nytt eller renoverar ett kök passar en rostfri diskbänk perfekt. En måttbeställd diskbänk eller bänkskiva i rostfritt stål har många fördelar:

 • Funktion: Rostfritt stål kan inte påverka eller påverkas av några livsmedel man använder i hemmet. Bänkskivor i rostfritt stål används i alla professionella sammanhang där man hanterar livsmedel. Bästa val för dig som är matintresserad.
 • Hygien: En måttbeställd heltäckande rostfri bänkskiva har inga skarvar där smuts kan samlas och byggs av rostfri stålplåt av hög kvalitet förstärkt med dämpande material. Diskbänksplåten är hygienisk, lätt att göra ren, slitstark och kräver inte något underhåll.
 • Ekologi: Rostfritt stål går återvinna. De diskbänkar vi säljer tillverkas till ca 85% av återvunnet stål. En rostfri diskbänk har så lång livslängd att den aldrig behöver bytas för att den är utsliten. Den kräver inte heller initialt eller regelbundet underhåll med kemikalier som de flesta andra material. Ett bra miljöval.
 • Utformning: En måttbeställd rostfri diskbänk kan anpassas till alla kök oavsett storlek, form, ålder och fabrikat. Du väljer själv form, längd, djup, tjocklek och typ av kant som exempelvis en droppkant eller uppvikt kant. Som tillval finns massor av disklådor i alla former och storlekar. Lägg till olika typer av urtag och dina valmöjligheter är nästan oändliga.
 • Design: Rostfria diskbänkar och bänkskivor har använts i alla typer av privata kök i över 100 år. Oavsett köket är i klassisk traditionell, funktionell eller stramt modern stil passar en rostfri diskbänk. En rostfri diskbänk blir bara vackrare med åren.
 • Ekonomi: Den överlägsna funktionen och möjligheten att anpassa den till både kök och dig själv gör att en rostfri diskbänk kommer att fylla sin funktion under många år. Planerar du att renovera ditt kök? Du kanske inte ens behöver renovera hela köket. Ofta räcker det att byta till en heltäckande bänkskiva i rostfritt stål för att förbättra både kökets funktion och utseende.

Pepparkaksbak på en Purus Original rostfri diskbänk med klassisk droppkant och uppvikt i bakkant av bänken.
Stacks Image 5060

Rostfritt stål är mycket hygieniskt och går att göra absolut rent. Alla diskbänkar och bänkskivor vi säljer är tillräckligt stumma för att kavla alla sorters deg på.

Hur är rostfritt stål jämfört med andra material för en köksbänk?

Det finns många olika material att välja på när det gäller disk- och köksbänkar. Vi har gått genom en massa tester från flera länder och sammanställt för- och nackdelar med de vanligaste materialen ochn redovisat dem i vår Kunskapsbank: Jämförelse.

Till vilka typer av köksstilar passar en diskbänk i rostfritt?

Rostfritt passar till alla stilar! Klicka på någon av bilderna för att se över 30 kombinationer av diskbänkar och fronter. Bilderna är studiobilder. Har du en fråga om en speciell diskbänk notera STU koden och kontakta oss. Ännu fler kombinationer, och från riktiga kök, hittar du i våra Kundreferenser där du kan se bilder som kunder skickat till oss.
 • Stala Free 12 mm rostfri diskbänk med rak kant och MX-40 (400 X 400 mm) disklåda - STU023

  Stala Free 12 mm rostfri diskbänk med rak kant och MX-40 (400 X 400 mm) disklåda - STU023

 • Stala Design/Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU028

  Stala Design/Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU028

 • Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU001

  Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU001

 • Purus Basic / Purus Original 30 mm tjock med klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 disklåda (340X400 mm) - STU035

  Purus Basic / Purus Original 30 mm tjock med klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 disklåda (340X400 mm) - STU035

 • Stala Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med 8 mm klassisk droppkant - STU021

  Stala Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med 8 mm klassisk droppkant - STU021

 • Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU032

  Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU032

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU017

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU017

 • Stala Seven 40 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och diskåda M (400 X 385 mm) - STU003

  Stala Seven 40 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och diskåda M (400 X 385 mm) - STU003

 • Stala Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med rak kant och stänkskydd med StalaTex mönster Granris - STU30

  Stala Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med rak kant och stänkskydd med StalaTex mönster Granris - STU30

 • Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU007

  Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU007

 • KEK Kitchen Tec 40 mm rostfri diskbänk med rak kant – STU025

  KEK Kitchen Tec 40 mm rostfri diskbänk med rak kant – STU025

 • Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU002

  Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU002

 • Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant och urtag för häll - STU004

  Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant och urtag för häll - STU004

 • Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med 1,5 mm klassisk droppkant - STU005

  Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med 1,5 mm klassisk droppkant - STU005

 • Stala Design/Free 30 mm rostfri bänkskiva med 3 mm modern droppkant och 50 mm uppvikt kant - STU022

  Stala Design/Free 30 mm rostfri bänkskiva med 3 mm modern droppkant och 50 mm uppvikt kant - STU022

 • Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU006

  Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU006

 • Purus Basic /Purus Original 40 mm rostfri bänkskiva med ca 3 mm modern droppkant - STU008

  Purus Basic /Purus Original 40 mm rostfri bänkskiva med ca 3 mm modern droppkant - STU008

 • Purus Basic/Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU009

  Purus Basic/Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU009

 • Purus Basic/Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU024

  Purus Basic/Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU024

 • Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU029

  Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU029

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant- STU010

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant- STU010

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU011

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU011

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU012

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU012

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU 013

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU 013

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU014

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU014

 • Decosteel Decolight/Design 40 mm rostfri bänkskiva med 3 mm klassisk droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU015

  Decosteel Decolight/Design 40 mm rostfri bänkskiva med 3 mm klassisk droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU015

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm tjock rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480X400) - STU037

  Decosteel Decolight/Design 30 mm tjock rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480X400) - STU037

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri diskbänk med klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480 X 400 mm) - STU027

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri diskbänk med klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480 X 400 mm) - STU027

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU016

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU016

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta- STU018

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta- STU018

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU019

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU019

 • Stala Design/Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU033

  Stala Design/Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU033

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU020

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU020

 • Stala Seven 30 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och disklåda M (400 x 385 mm) - STU036

  Stala Seven 30 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och disklåda M (400 x 385 mm) - STU036

Vad är gemensamt och vad skiljer mellan våra rostfria diskbänkar?

För att kunna erbjuda dig ett komplett sortiment rostfria måttbeställda diskbänkar i alla prislägen har vi valt att samarbeta med fem ledande tillverkare i tre länder.
Gemensamt för alla våra 11 serier av rostfria köksbänkar är den höga kvaliteten och att du alltid kan välja form, längd, djup, tjocklek, disklåda, kanter m.m. Hörnen på en rostfri diskbänk från oss är alltid tätsvetsade, alla disklådor svetsas in och alla bänkar är antingen underlimmade eller i solitt stål.

Att priset skiljer mellan de olika serierna beror främst på tre faktorer.
• Frihet att välja form och mått
• Tillval som kanter, urtag och ytor
• Sortiment av disklådor

För att förenkla ditt val har vi delat in sortimentet i tre kategorier A, B och C.

Kategori A: Raka rostfria bänkar i de vanligaste måtten inklusive de som passar IKEA Metod kök. De mest populära typerna av disklådor och kanter.
Kategori B: Mycket stor valfrihet avseende former, och mått. Bänkar i vinkel, extra långa och djupa samt i helt fri form. Stort utbud av kanter, disklådor och urtag.
Kategori C: Rostfria bänkskivor med unik design som extra tunna eller speciellt utformade för ansluta till andra material.

Exakt samma rostfria diskbänk kan kosta olika beroende på om serien är i Kategori A eller B. Det är valfriheten som kostar extra även om du inte utnyttjar den. Om du har ett IKEA Metod kök finns det rätt djup, 635 mm, i alla kategorier och serier.
Rostfri diskbänk med uppvikt kant och dubbla disklådor i klassisk stil i ett traditionellt lantkök.
Rostfri diskbänk med urtag för planmonterad häll och rostfritt stänkskydd i modern stil på ett IKEA Metod kök.

Vad kan du välja när du utformar en rostfri diskbänk?

Det är många möjligheter när du skall utforma en måttbeställd rostfri diskbänk. Börja med att bestämma det grundläggande som form, längd, djup, tjocklek och kanter runt om. Sedan kan du lägga till en eller flera disklådor, urtag för häll, stänkskydd och tillbehör.
Neonela Kitchen kan med Europas bredaste sortiment, kunskap och långa erfarenhet alltid utforma en rostfri diskbänk för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar med de vanligaste måtten och tillvalen

Rostfria diskbänkar och bänkskivor i kategori A finns i de vanligaste måtten som exempelvis för IKEA Metod kök. Det är uteslutande raka bänkar med parallella sidor och räta vinklar. Urvalet disklådor och andra tillval är något begränsat men du hittar trots det både enkla och dubbla disklådor i alla vanliga storlekar och stilar. Uppvikta kanter har en fast höjd och går endast att få på bakkanten. Beroende på dessa begränsningar är priset lägre än för motsvarande diskbänkar i kategori B. Samtliga diskbänkar i Kategori A är lätta att rita upp i respektive tillverkares ritprogram. När du ritar upp bänken själv sparar du 500 kronor.

Kategori B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet när det gäller mått, form och tillval

Rostfria diskbänkar i kategori B kan du beställa på millimetern som du vill ha den. Du kan även får en extra långa och breda rostfria bänkskivor. Urvalet av disklådor och även kanter är mycket stort. Du kan exempelvis få uppvikta kanter på tre sidor och de kan formas på olika sätt. Om hörnen inte är räta, du måste ha ett urtag i kanten av bänken, ett rundat hörn eller du vill ha en bänk i vinkel är det diskbänkar i kategori B som passar. Vi kan även designa disklådor speciellt för dig som passar i en kategori B diskbänk.

Kategori C: Rostfria diskbänkar och bänkskivor med speciella egenskaper

Serier inom kategori C har en eller flera mycket speciella egenskaper. Purus Premium och Decosteel Solid är bägge exklusiva kompakta tunna rostfria stålskivor. Stala Module är en innovativ diskbänk som passar utmärkt, inte bara på egen hand, utan ihop med andra material.

Till vilka köksfabrikat passar våra rostfria diskbänkar?

Vi kan utforma och låta tillverka rostfria bänkar för alla fabrikat av köksinredning som exempelvis Ballingslöv, HTH, Marbodal, Tibrokök, Epoq, Noblessa, KVIK, Smedstorp, Vedum m.fl. Det har ingen betydelse om det är nytt eller gammalt kök.

Även om köket är platsbyggt, som ett från Nordingrå eller ett som bokstavligen murades upp på Sardinien, har vi passande rostfria diskbänkar och bänkskivor.

Tänk på att en heltäckande rostfri bänkskiva med en insvetsad rostfri tvättlåda även passar utmärkt i en groventré eller tvättstuga.

Vi får ofta frågan om vi har heltäckande bänkskivor i rostfritt stål som passar till köksinredningen IKEA Metod då IKEA rekommenderar ett något ovanligt djup. Ja det har vi. Drygt 60 % av alla kök som säljs i Sverige säljs av IKEA och ca hälften av våra kunder i Sverige och Tyskland har IKEA kök. Alla våra serier av bänkskivor i rostfritt stål går att få med rätt djup, 635 mm, för IKEA Metod. Serierna Decosteel Decolight, Stala Seven, Purus Basic eller Stala Design har lite bättre pris än andra serier då de inte finns i alla mått. Men alla dessa fyra serier finns med djupet 635 mm som passar perfekt till IKEA Metod kök. Vill du veta mer om våra rostfria diskbänkar i kombination med ett IKEA kök klicka här Rostfria diskbänkar för IKEA kök