Stacks Image p751_n16
Stacks Image p751_n45
Stacks Image p751_n3

KEK ND måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

KEK ND måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Inledning - KEK ND

  • Attraktivt pris trots stor valfrihet i utformningen.
  • Icke parallella sidor och hörn som inte är 90 grader.
  • Bänkskivan går att skarva med s.k. kexning.
  • Möjlighet att planmontera en häll utöver ovanpåliggande montering.
  • Disklåda som utnyttjar bredden i ett 60 cm brett bänkskåp maximalt.
  • Praktiska disklådor med en mellanvägg.
KEK ND är vår egen unika serie som har ett riktigt bra pris trots den exklusiva moderna designen. Till skillnad mot andra bänkar med extra bra pris kan KEK ND anpassas till väggar som inte är helt parallella eller hörn som inte är räta. Dessutom kan du få ett urtag i en sida eller hörn för exempelvis en pelare eller trumma. Till skillnad mot andra serier med lite bättre pris kan du även montera en planlimmad häll och bestämma höjden på en uppvikt kant på bänkar ur KEK ND serien.

En av disklådorna har ett unikt mått, 540 mm x 400 mm, som utnyttjar utrymmet i ett 60 cm brett bänkskåp optimalt. Fördelen med den unika bredden 54 cm är att det går extra lätt att få grepp om en långpanna eller bakplåt som ligger på botten av disklådan.
Stacks Image p967_n3
Vår leverantör i Tyskland, KEK GmbH är ett företag som tillverkat köksmöbler i rostfritt sedan 1991. Företaget har sin fabrik i Laußnitz, 2 mil norr om Dresden. Förkortningen KEK stor för namnet ”Königsbrücker Edelstahl - und Küchentechnik GmbH”. Drygt 120 medarbetare tillverkar rostfria produkter till storkök och privata kök samt laboratorier och kontor. Fabriken ingår i TEKA koncernen. KEK GmbH är ISO-certifierat. www.kek-dresden.com

Priser och erbjudande - KEK ND

Pris på alla raka KEK ND diskbänkar och bänkskivor med ett minsta djup på 600 mm och längre än 600 mm går att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn. Pris på övriga mått eller bänkar i vinkel eller bänkar som har en tunn uppvikt kant fås genom en Prisförfrågan. Anpassning till utrymmen vars hörn inte är 90 grader eller inte har parallella sidor kostar inget extra.

Erbjudanden för KEK ND

Mått och former - KEK ND

Längd: 500 - 3800 mm.
Djup:
400 - 800 mm.
Tjocklek:
22 - 100 mm.
Möjliga former: Rak, vinkel (svetsad eller kexad), för köksö (lika runt om), rundade hörn och urtag i kanten. Bänkskivans hörn behöver inte vara 90 grader eller ha parallella sidor.
Inte möjliga former:
-

Kanter - KEK ND

Du kan välja två olika uppvikta kanter på upp till tre sidor som komplement till den raka kanten.

Rak kant

Stacks Image 846
Stacks Image 849
Kanten på bänken kan vara 22 - 100 mm i framkant.
Stacks Image 890
Stacks Image 892
Kanten på bänken kan vara 22 - 100 mm i framkant.

Uppvikt kant

Stacks Image 860
Stacks Image 863
Den uppvikta kanten kan göra på tre sidor och mellan 30 och 100 mm hög.
Stacks Image 899
Stacks Image 901
Den uppvikta kanten kan göra på tre sidor och mellan 30 och 100 mm hög.

Tunn uppvikt kant

Stacks Image 874
Stacks Image 877
Den tunna kanten kan antingen bestå av en en enkel plåt eller så kan den bockas upptill. Höjden är 30 - 100 mm och den kan göras på upp till tre sidor. Priset får du via en prisförfrågan via mail.
Stacks Image 908
Stacks Image 910
Den tunna kanten kan antingen bestå av en en enkel plåt eller så kan den bockas upptill. Höjden är 30 - 100 mm och den kan göras på upp till tre sidor. Priset får du via en prisförfrågan via mail.

Disklådor - KEK ND

Det finns åtta stycken enkla och dubbla disklådor, alla i modern stil med 10 eller 15 mm radie i hörnen. Här är tre exempel på populära disklådor för KEK ND serien.

Urtag för hällar m.m. - KEK ND

Du kan montera en häll oavsett typ och konstruktion i en KEK ND bänkskiva. Eventuellt måste du anpassa tjockleken på bänkskivan om du inte vill att den skall sticka ner i skåpet under. Vill du montera en häll för planmontering kan du behöva stödja bänkskivan runt om.
Stacks Image 651
Stacks Image 654

Konstruktion - KEK ND

Stacks Image 575
KEK ND diskbänkar och bänkskivor görs av 1,2 mm rostfritt stål med en 19 mm underlimning samt en ram anpassad till bänkens totala tjocklek. Spånskivan målas med vattenskyddsfärg.
Stacks Image 939