Purus Premium måttbeställda rostfria diskbänkar

Vilka former, mått, ytor, urtag, disklådor och tillbehör du kan välja på en Purus Premium rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Produktfördelar - Purus Premium

Purus Premium endast 4 mm tunna rostfria bänkskivor.
En endast 4 mm tunn Purus Premium rostfri diskbänk.
  • Kompakt 4 mm solitt rostfritt stål.
  • Valfri form inom 3960 och 1460 mm.
  • Ovanpåliggande eller planmonterad häll.
  • Valfria mått på disklådor.
  • Trendigt utseende.
Stacks Image 1402

Exlusiv och elegant

Purus Premium är en exklusiv rostfri bänkskiva i 4 mm kompakt rostfritt stål. Kanten kan blankpoleras för att ge bänkskivan en lite lyxigare och elegantare känsla. Hela bänkskivan, utom kanten, kan antikbehandlas för att få patina redan från början.

Disklådor och urtag för häll

I bänkskivan kan vi låta svetsa i en eller flera disklådor. Vi kan även låta göra urtag för en häll som monteras antingen ovanpåliggande eller planlimmad.

Tänk på arbetshöjden

Tänk på att en bänkskiva eller diskbänk som bara är 4 tunn gör att arbetshöjden blir lägre. Samtidigt ger det möjlighet för att använda högre bänkskåp med mer plats utan att den totala bänkhöjden blir för hög.

Kundrefererenser

I Kundreferenser finns det just nu två kök med Purus Premium rostfria diskbänkar.

Mått och former - Purus Premium

Längd: 400 - 3960 mm (max 2690 mm vid djup över 960 mm).
Djup: 400 - 1460 mm.
Tjocklek: 4 mm.
Former: Purus Premium bänkskiva kan laserskäras i vilken form som helst, så länge bänken håller sig inom 3960 mm respektive 1460 mm. Behöver bänkskiva skarvas läggs en plåtskena under skarven så att bänkskivorna kommer i samma höjd varefter skarven fylls med silikon.
Du kan enkelt utforma en Purus Original rostfri diskbänk genom att använda Purus Premium ritprogram på Purus hemsida. Du sparar också 500 kronor genom att rita diskbänken själv.

I Sortimentsöversikt PDF kan du jämföra vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Uppmätning på plats

Purus Premium kan utformas på så många sätt att det kan vara svårt att få alla mått rätt.

Bor du i Stockholmsområdet eller söder om linje ungefär mellan Uddevalla och Västervik kan vi ordna mätningen plats. Purus har samarbetspartners som kommer hem till dig och med hjälp av avancerad 3-D laserteknik mäter upp allt korrekt. Kostnad mellan ca tre och sju tusen inklusive moms. Alla mått blir exakta och överförs digitalt till produktionslinjen för att minska risken för fel.
Efter att vi kommit överens om utformning och pris bokas uppmätningen. Hembesöket måste bokas minst tre veckor i förväg i södra Sverige och en vecka i Stockholm. Efter uppmätningen korrigerar och fastställer vi alla mått och diskbänken börjar tillverkas.

Läs mer i Purus broschyr.
Stacks Image 1563
Efter att vi kommit överens om utformning och pris bokas uppmätningen. Hembesöket måste bokas minst tre veckor i förväg i södra Sverige och en vecka i Stockholm. Efter uppmätningen korrigerar och fastställer vi alla mått och diskbänken börjar tillverkas.

Läs mer i Purus broschyr.

Priser - Purus Premium

Priset på en rostfri Purus Premium diskbänk eller bänkskiva måste beräknas manuellt. Gå till Priser och offerter. Välj Prisförfrågan och besvara så många frågor som möjligt. Maila oss dina önskemål.

Du kan även spara 500 kronor genom att rita diskbänken själv. Följ länken Rita själv- 500 kronor rabatt till en sida där du får tips och en länk till ritprogrammet på leverantörens hemsida. Leveranstiden varierar över året och skiljer mellan serier.

Yta och kanter - Purus Premium

Du kan välja två kanter och två ytor. Vanlig borstad yta eller en sk Antikbehandlad yta som är grövre.

Kanten kan poleras så att den blir lite blankare.
Stacks Image 418
Stacks Image 1425

Standard borstning.

Stacks Image 1418

Antik borstning.

Disklådor - Purus Premium

Det finns två typer av disklådor till Purus Premium. ATRIS är en disklåda i modern stil som finns i flera varianter och UNIQUE byggs för hand efter dina önskemål. Vilka mått du kan välja på UNIQUE disklådor beror på den hörnradie du väljer.
Stacks Image 1472
UNIQUE-R6 har 6 mm radie i hörnen och du kan beställa den i valfri storlek mellan 160 x 300 upp till 720 x 500 mm. Djupet kan du välja mellan 100 och 250 mm.
Stacks Image 1041
ATRIS är en disklåda i modern stil som finns i flera varianter som alla kan svetsas in i Purus Premium rostfria bänkskivor. Till Astris finns det några praktiska tillbehör.
Stacks Image 1143
Stacks Image 1064

ASTRIS-170

Stacks Image 1071

ASTRIS-230

Stacks Image 1079

ASTRIS-340

Stacks Image 1086

ASTRIS-500

Stacks Image 1093

ASTRIS-740

Stacks Image 1108

ASTRIS FLEX-2034

Stacks Image 1130

ASTRIS-1734

Tillbehör till ASTRIS disklådor

Det finns flera praktiska tillbehör till Purus Astris disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Purus Premium ritprogram. Alla tillbehör passar inte till alla disklådor. Välj först disklåda och därefter tillbehör för att se vilka tillbehör som passar till just den disklådan. Du kan läsa mer om tillbehör i Bra att veta: Tillbehör.
Stacks Image 1498
Stacks Image 1489
Stacks Image 1492
Stacks Image 1495

Urtag för hällar m.m. - Purus Premium

Du kan både fälla in en ovanpåliggande och en häll för planmontering i en Purus Premium bänkskiva. Bara vi får fabrikat och typnummer på hällen kan vi lösa det.
Ska du fälla in en häll i en så tunn bänk så måste lådan under tas bort och ersättas med en blindfront eller så bygger du en ram som bänkskivan vilar på och ger extra höjd.

Stänkskydd

Purus erbjuder tre typer av lösa stänkskydd till Premium serien. Antingen en lös 0,8 mm plåt som Purus kallar stänkplåt alternativt dekorplåt eller ett underlimmat 12 mm tjockt stänkskydd (D). Bägge typer finns med två olika borstningar, standard och antik. Dessutom kan du få ett stänkskydd i 4 mm solitt stål som bänkskivan.

Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i alla stänkskydd. Priset får du genom att kontakta oss. Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.
Stänkplåt/dekorplåt C: Tjocklek 0,8 mm, höjd upp till 1200 mm och längd upp till 4000 mm.

Stänkskydd D: Tjocklek med underlimning 12 mm varav plåten 0,8 mm. Höjd upp till ca 1170 mm och längd maximalt ca 3970. Du kan mot pristillägg välja att få hörnen svetsade.

Stänkskydd solitt stål: Samma längder som bänkskivan.

Montering - Purus Premium

En bänk i kompakt stål är trots att den bara är 4 mm tunn rejält tung, faktiskt tyngre än en underlimmad lika lång diskbänk så den ligger på plats nästan bara av tyngden. Den väger 32 kilo per kvadratmeter. En bänkskiva som är 280 cm lång och 62 cm djup väger drygt 55 kilo. Det räcker normalt med att bänkskivan limmas eller monteras med dubbelhäftande tejp på underskåpen.
Det är viktigt att bänken får ett absolut jämnt stöd på alla kanter av bänkskåpen. Det innebär att om den ska ligga på en IKEA Metod stomme, vars ovansida inte är helt jämn, behöver du bygga upp sidorna på skåpen för att skapa ett stödjande ramverk.

Läs mer i Bra att veta: Montera en 4 eller 6 mm bänkskiva

Om Purus

Purus är ett familjeägt företag och ett av Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria sanitetsprodukter inom badrum och kök. Sedan början på 1960-talet har bolaget tillverkat rostfria diskbänkar, golvbrunnar och sanitetsprodukter, tidigare under namnet Västbo plåt. Det finns ett gediget kunnande i företaget. Det är inte ovanligt att ha arbetat större delen av sitt yrkesliv i fabriken. 2008 flyttade man från Landeryd till större lokaler i Smålandsstenar. Purus är ISO-certifierat.
Stacks Image 3
Föregående och nästa serie:
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)