Stacks Image p754_n3

Purus Premium måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Purus Premium måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Inledning - Purus Premium

  • Kompakt 4 mm solitt rostfritt stål.
  • Valfri form inom 3960 och 1460 mm.
  • Ovanpåliggande eller planmonterad häll.
  • Valfria mått på disklådor.
  • Trendigt utseende.

En lång Purus Premium endast 4 mm tunn rostfri bänkskiva. Bänkskivan som är 3,8 meter var för lång att få in i köket så bänken tillverkades i två delar. Kundreferens 041.

Purus Premium 4 mm rostfri bänkskiva på en rullbar köksö.
Purus Premium är en exklusiv rostfri bänkskiva i 4 mm kompakt rostfritt stål. Kanten kan blankpoleras för att ge bänkskivan en lite lyxigare och elegantare känsla. Hela bänkskivan, utom kanten, kan antikbehandlas för att få patina redan från början.

I bänkskivan kan vi låta svetsa i en eller flera disklådor vars mått du väljer själv. Vi kan även låta göra urtag för en häll som monteras antingen ovanpåliggande eller planlimmad.

Tänk på att en bänkskiva eller diskbänk som bara är 4 tunn gör att arbetshöjden blir lägre. Samtidigt ger det möjlighet för att använda högre bänkskåp med mer plats utan att den totala bänkhöjden blir för hög.
Stacks Image 981

Standard borstning.

Stacks Image 986

Antik borstning.

Purus Premium 4 mm rostfri bänkskiva på en rullbar köksö.

Priser och erbjudanden - Purus Premium

Priset på en rostfri Purus Premium diskbänk eller bänkskiva måste beräknas manuellt. Markera Pris via mail eller Skicka ritnings-ID om du har ritat bänken hos Purus.

Erbjudanden för Purus Premium

Ladda ner en Sortimentssammanställning i PDF format där du kan jämföra alla serier.

Mått och former - Purus Premium

Längd: 400 - 3960 mm (max 2690 mm vid djup över 960 mm).
Djup: 400 - 1460 mm.
Tjocklek: 4 mm.
Former: Purus Premium bänkskiva kan laserskäras i vilken form som helst, så länge bänken håller sig inom 3960 mm respektive 1460 mm. Behöver bänkskiva skarvas läggs en plåtskena under skarven så att bänkskivorna kommer i samma höjd varefter skarven fylls med silikon.
När det gäller tillverkningstoleranser och om man behöver ta hänsyn till dem se mer i Kunskapsbanken: Så exakt blir måttet på din rostfria diskbänk.

Yta och kanter - Purus Premium

Stacks Image 418
Du kan välja två kanter och två ytor. Vanlig borstad yta eller en sk Antikbehandlad yta som är grövre. Kanten kan poleras så den blir lite blankare.
Stacks Image 826

Disklådor - Purus Premium

Disklådorna för Purus Premium tillverkas för hand och i det mått du önskar. Vilka mått du kan välja beror på den hörnradie du väljer. Det finns många praktiska och snygga tillbehör för disklådor i Purus Premium serien.
Stacks Image 506
Stacks Image 823
Stacks Image 713
Unique R6 har 6 mm radie i hörnen och du kan beställa den i valfri storlek mellan 160 x 300 upp till 720 x 500 mm. Djupet kan du välja mellan 100 och 250 mm.
Stacks Image 715
Unique R15 har 15 mm hörnradie och kan beställas i mått mellan 160 x 300 upp till 720 x 500 mm. Den är alltid 180 mm djup.

Urtag för hällar m.m. - Purus Premium

Du kan både fälla in en ovanpåliggande och en häll för planmontering i en Purus Premium bänkskiva. Skall du fälla in en häll i en så tunn bänk så måste lådan under tas bort och ersättas med en blindfront eller så bygger du en ram som bänkskivan vilar på och ger extra höjd.

Stänkskydd

Purus erbjuder tre typer av lösa stänkskydd till Premium serien. Antingen en lös 0,8 mm plåt som Purus kallar stänkplåt alternativt dekorplåt eller ett underlimmat 12 mm tjockt stänkskydd (D). Bägge typer finns med två olika borstningar, standard och antik. Dessutom kan du få ett stänkskydd i 4 mm solitt stål som bänkskivan.

Stänkplåt/dekorplåt C: Tjocklek 0,8 mm, höjd upp till 1200 mm och längd upp till 4000 mm.

Stänkskydd D: Tjocklek med underlimning 12 mm varav plåten 0,8 mm. Höjd upp till ca 1170 mm och längd maximalt ca 3970. Du kan mot pristillägg välja att få hörnen svetsade.

Stänkskydd solitt stål: Samma längder som bänkskivan.

Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i alla stänkskydd. Priset får du genom en offertförfrågan. Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.

Montering - Purus Premium

Kanten på Purus Premium bänkskiva – Neonela Kitchen.
En bänk i kompakt stål är, trots att den bara är 4 mm. tunn, rejält tung, faktiskt tyngre än en underlimmad lika lång diskbänk så den ligger på plats nästan bara av tyngden. Den väger 32 kilo per kvadratmeter. En bänkskiva som är 280 cm lång och 62 cm djup väger drygt 55 kilo. Det räcker normalt med att bänkskivan limmas eller monteras med dubbelhäftande tejp på underskåpen. Det är viktigt att den får ett absolut jämnt stöd på alla kanter av bänkskåpen. Det innebär att om den skall ligga på en IKEA Metod stomme, vars ovansida inte är helt jämn, behövs kanterna byggas upp för att skapa ett stödjande ramverk.

Om Purus

Stacks Image p940_n3
Purus är ett familjeägt företag som är en av Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria sanitetsprodukter inom badrum och kök. Sedan början på 1960-talet har bolaget tillverkat rostfria diskbänkar, golvbrunnar och sanitetsprodukter, tidigare under namnet Västbo plåt. Det finns ett gediget kunnande i företaget – det är inte ovanligt att ha arbetat större delen av sitt yrkesliv i fabriken. 2008 flyttade man från Landeryd till större lokaler i Smålandsstenar. Purus är ISO-certifierat. http://www.purus.se.