Av hälsoskäl kommer vi att stänga Neonela Kitchen:s hemsida och försäljning av rostfri diskbänkar. Fredagen 6/10 är sista dag för beställning. Alla offerter, leveranser och garantier gäller som tidigare.

Fakta - Purus Premium måttbeställda rostfria diskbänkar (D)

Fördelar, leveranstider, priser och kundreferenser

Stacks Image 1402
  • Kompakt 4 mm solitt rostfritt stål.
  • Valfri form inom 5500 och 1460 mm.
  • Ovanpåliggande eller planmonterad häll.
  • Disklådor i standardmått eller måttbeställda.
  • Trendigt utseende.

Leveranstider

Leveranstiderna skiljer mellan de olika serierna. För att se aktuella tider så långt vi känner till dem klicka på länken.

Pris på Purus Premium

Priset på Purus Premium kan utformas på så många sätt att priset måste beräknas manuellt. Börja med att gå till Priser där du hittar flera olika alternativ för att beräkna diskbänkens pris.

Kundrefererenser

Gå till Inspiration och Kategori D. Där hittar du ett kundreferenser med Purus Premium rostfria diskbänkar.

Mått och former - Purus Premium

Längd: 400 - 5500 mm
Djup: 400 - 1460 mm
Tjocklek: 4 mm

Former: Purus Premium bänkskiva kan laserskäras i vilken form som helst, så länge bänken håller sig inom 3960 mm respektive 1460 mm. Behöver bänkskiva skarvas läggs en plåtskena under skarven så att bänkskivorna kommer i samma höjd varefter skarven fylls med silikon.

Du kan enkelt utforma en Purus Original rostfri diskbänk genom att använda Purus Premium ritprogram på Purus hemsida. Du får också 5 % i rabatt på våra ordinariepriser genom att rita diskbänken själv.

I Sortiment PDF kan du jämföra vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Mätservice

I Stockholm och Skåne kan vi hjälpa till med uppmätning. Läs mer om förutsättningar och kostnader i Tips: Mätservice.

Yta och kanter - Purus Premium

Du kan välja två kanter och två ytor. Vanlig borstad yta eller en sk antikbehandlad yta som är cirkulärt borstad och lite grövre.

Kanten kan poleras så att den blir lite blankare.
Stacks Image 418
Stacks Image 1829

Standard borstning.

Stacks Image 1824

Antik borstning.

Disklådor - Purus Premium

Stacks Image 1924
Det finns två typer av disklådor till Purus Premium. ATRIS är en disklåda i modern stil som finns i flera varianter och UNIQUE byggs för hand efter dina önskemål.
UNIQUE-R15 har 15 mm radie i hörnen och du kan beställa den i valfri storlek mellan 160 x 300 upp till 720 x 500 mm. Djupet kan du välja mellan 100 och 250 mm.
Stacks Image 1041
ATRIS är en disklåda i modern stil som finns i flera varianter som alla kan svetsas in i Purus Premium rostfria bänkskivor. Till Astris finns det några praktiska tillbehör.
Stacks Image 1143
Stacks Image 1064

ASTRIS-170

Stacks Image 1071

ASTRIS-230

Stacks Image 1079

ASTRIS-340

Stacks Image 1086

ASTRIS-500

Stacks Image 1093

ASTRIS-740

Stacks Image 1108

ASTRIS FLEX-2034

Stacks Image 1130

ASTRIS-1734

Tillbehör till ASTRIS disklådor

Det finns flera praktiska tillbehör till Purus Astris disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Purus Premium ritprogram. Alla tillbehör passar inte till alla disklådor. Välj först disklåda och därefter tillbehör för att se vilka tillbehör som passar till just den disklådan. Du kan läsa mer om tillbehör i Bra att veta: Tillbehör.
Stacks Image 1498
Stacks Image 1489
Stacks Image 1492
Stacks Image 1495

Urtag för hällar m.m. - Purus Premium

Du kan både fälla in en ovanpåliggande och en häll för planmontering i en Purus Premium bänkskiva. Bara vi får fabrikat och typnummer på hällen kan vi lösa det.

När du väljer en planmonterad häll kommer Purus montera en stålram på undersidan av bänkskivan som spishällen kommer att vila på. För att den skall få plats måste du fräsa ner bänkskåpen motsvarande ramens höjd. Höjden beror på hällens konstruktion.

Ska du fälla in en häll i en så tunn bänk så måste lådan under anpassas eller tas bort och ersättas med en blindfront. Du kan även bygga en ram som bänkskivan vilar på för att ge extra höjd.

Stänkskydd

Purus erbjuder tre typer av lösa stänkskydd till Premium serien. Antingen en lös 0,8 mm plåt som Purus kallar stänkplåt alternativt dekorplåt eller ett underlimmat 12 mm tjockt stänkskydd (D). Bägge typer finns med två olika borstningar, standard och antik. Dessutom kan du få ett stänkskydd i 4 mm solitt stål som bänkskivan.

Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i alla stänkskydd. Priset får du genom att kontakta oss. Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.

Stänkplåt/dekorplåt C: Tjocklek 0,8 mm, höjd upp till 1200 mm och längd upp till 4000 mm.

Stänkskydd D: Tjocklek med underlimning 12 mm varav plåten 0,8 mm. Höjd upp till ca 1170 mm och längd maximalt ca 3970. Du kan mot pristillägg välja att få hörnen svetsade.

Stänkskydd solitt stål: Samma längder som bänkskivan.

Montering - Purus Premium

En bänk i massivt stål är trots att den bara är 4 mm tunn rejält tung. Den är t.o.m. tyngre än en underlimmad lika lång diskbänk. Den väger 32 kilo per kvadratmeter. En bänkskiva som är 280 cm lång och 62 cm djup väger drygt 55 kilo. Det räcker normalt med att bänkskivan limmas.

Det är viktigt att bänken får ett absolut jämnt stöd på alla kanter av bänkskåpen. Det innebär att om den ska ligga på en IKEA Metod stomme, vars ovansida inte är helt jämn, behöver du bygga upp sidorna på skåpen för att skapa ett stödjande ramverk.

Läs mer i Tips: Montera en 4 eller 6 mm bänkskiva

Om Purus

Stacks Image 3
Purus är ett familjeägt företag och en av Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria sanitetsprodukter inom badrum och kök. Sedan början på 1960-talet har bolaget tillverkat rostfria diskbänkar, golvbrunnar och sanitetsprodukter, tidigare under namnet Västbo plåt. Det finns ett gediget kunnande i företaget. Det är inte ovanligt att ha arbetat större delen av sitt yrkesliv i fabriken. 2008 flyttade man från Landeryd till större lokaler i Smålandsstenar. Purus är ISO-certifierat.
Föregående och nästa serie:
© 2023 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2023 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)