Stala Module måttbeställda rostfria diskbänkar

Vilka former, kanter, mått, urtag, disklådor och tillbehör du kan välja på en Stala Module rostfri diskbänk.

Inledning - Stala Module

  • En både elegant och praktisk diskbänk i modern stil.
  • Lätt att kombinera med andra material.
  • Perfekt för att renovera en gammal bänkskiva.
  • Går att rita själv och därmed spara 500 kronor.
Stala Module rostfri diskbänk med låga uppvikta kanter på tre sidor och en stor Max disklåda monterad på en träbänk.
Stala Module rostfri diskbänk med låga uppvikta kanter på tre sidor och en stor Max disklåda monterad på en träbänk.
Rostfri diskbänk i en unik design med låga uppvikta kanter på tre sidor och en stor Max disklåda från Stala Module serien monterad på en träbänkskiva.
Stala Module ingår i Stalas Tailor-Made sortiment och är en exklusiv, smart och praktisk diskbänk som passar i många sammanhang. Stala Tailor Made diskbänkar byggs av Furhoffs i Skövde. Förutom att vara en bra diskbänk passar Stala Module perfekt att kombinera med bänkskivor i andra material. Du kan exempelvis kombinera med bänkar trä, laminat och sten, material som inte tål vatten och andra vätskor lika bra som rostfritt stål.

Ett problem som bänkar i sten, laminat, trä, betong, komposit och många andra material har är skarven mellan bänkskivan och en rostfri disklåda. En skarv som, oavsett hur den görs, är svår att hålla ren och på sikt kan bli ohygienisk. Disklådorna för Stala Module svetsas in och övergången mellan disklådan och bänken blir helt jämn och utan skarv. Med en Stala Module får du en praktisk och hygienisk yta vid disklådan som är lätt att hålla ren samtidigt som du kan ha ett annat material där det passar. Naturligtvis kan du bryta av en träskiva med en vanlig rostfri bänkskiva men då får du antingen ingen skyddande kant samt att bänkskivan blir tjockare och kanten betydligt högre. Stala Module är specialdesignad för att ligga intill eller ovanpå en bänkskiva i ett annat material.

Du kan enkelt rita din egen Stala Module i ett ritprogram. Ger du oss ritningsnumret så ger vi dig en offert med ett totalpris inklusive frakt. Dessutom drar vi av 500 kronor i "Rita själv" rabatt.

Du kan montera en Stala Module diskbänk på minst tre olika sätt

Stala Module kan antingen täcka en 200 cm lång skåpsrad, sättas mellan två bänkskivor eller läggas ovanpå på en bänkskiva.
Stacks Image 1457
Stacks Image 1439
Stacks Image 1441

Perfekt för att renovera en bänkskiva i trä

En Stala Module diskbänk är fantastisk bra när du vill renovera exempelvis en bänkskiva i trä. Ofta blir området kring disklådan skadat eller ohygieniskt först. Du behöver inte ta bort och ersätta den gamla träskivan. Det är bara att såga bort den gamla infällda disklådan, såga ur ett hål för den nya disklådan och lägga en Stala Module ovanpå den gamla träskivan. Du har nu både förlängt livslängden på träskiva och fått en mer hygienisk och praktisk lösning.
Översikt av sortiment: För att se en översiktlig jämförelse mellan alla serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder ladda ner en PDF.

Priser, erbjudanden och leveranstider

För att få reda på vad en Stala Module rostfri diskbänk kostar gå till Priser och Offerter och välj j Prisförfrågan. Du kan även följa länken Rita själv- spara 500 kr till en sida där du får tips och en länk till ett ritprogram för Stala Module. Om du ritat en Stala Module, eller vad Stala kallar Typ 4 bänk, får du ett totalpris pris genom att maila oss ritningens ID-nummer. I länken Leveranstider finns uppdaterad information om leveranstider.

Mått och former - Stala Module

Längd: 400 - 2000 mm
Djup: 600 - 640 mm (I vissa fall kan vi låta tillverka Stala Modul med annat djup. Kontakta oss med dina önskemål. Vi kan normalt ge besked senast nästa arbetsdag)
Tjocklek: 10 eller 20 mm.
Möjliga former: Rak.
Inte möjligt: Varken i vinkel, i fri form eller med urtag i kanter eller hörn är möjligt. Bänkens sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.
När det gäller tillverkningstoleranser och om du behöver ta hänsyn till dem se mer i Bra att veta: Tillverkningstolerans på rostfria bänkskivor.

Kanter - Stala Module

Framkanten är en rak kant som är antingen är 10 eller 20 mm hög. Den 17 mm tjocka uppvikta kanten är alltid på tre sidor och är 20 mm hög. Det innebär att bänkens sida som ligger mot en annan bänkskiva är antingen 30 eller 40 mm hög. Om du ritar din en egen Stala Module i ritprogrammet heter den den 30 mm uppvikta knuten Q30 och den 40 mm höga Q40.
Stacks Image 2159
Stacks Image 2161
Stacks Image 2163
Stacks Image 2165
Stacks Image 1465
Stacks Image 2026
Om du vill placera en Stala Module intill en annan bänk i ett annat material rekommenderar vi att du köpa en bänk som är minst 2 mm lägre än kanten d.v.s. 28 eller 38 mm. Anledningen är plåtens bockningsradie samt att det är snyggare. Lägger du en extra ömtålig bänk som exempelvis en bänkskiva i laminat rekommenderar vi att du alltid tätar med silikon. Ändträ eller en änden på en sågad laminatskiva är mycket känsliga för fukt.
Stacks Image 1475
Stacks Image 1477
Stacks Image 1473

Disklådor - Stala Module

Stacks Image 1415
Till Stala Module finns det fyra disklådor som även går att kombinera. Radien i hörnen är alltid 12 mm. En radie som ger ett modernt intryck men ändå är lätt att göra ren. Plåten är 1 mm vilket är tjockare än de flesta disklådor. Genom att disklådan är svetsad ihop och inte pressad har den samma plåttjocklek även på sidorna.
Stacks Image 1639
Stacks Image 901
Disklådorna är försedda med en mycket smart finess. Ställer man en större kastrull eller långpanna i botten på en disklåda kan den förhindra att vattnet rinner ut. Disklådorna för Stala Module har ett lite veck i botten som gör att vattnet alltid kan rinna ut nästan oavsett vad man sätter på botten.
Stacks Image 1641
Disklådorna i MX serien till Stala Module diskbänkar går att kombinera. Du kan välja att ha den mindre disklådan till höger eller vänster av den större disklådan. Även avståndet mellan disklådorna går att välja. Avståndet måste dock vara minst 35 mm.
Stacks Image 2004

MX70 är den bredaste av disklådorna till Stala Module.

Stacks Image 1999

En MX30 ihop med en MX40.

Stacks Image 1957

MX30

Stacks Image 1964

MX40

Stacks Image 1971

MX50

Stacks Image 1979

MX70

Stacks Image 2012

MX3040

Stacks Image 2018

MX3050

Urtag för en häll - Stala Module

Stacks Image 1489
Du kan beställa urtag för en ovanpåliggande häll. Urtagets placering och storlek påverkar inte priset. Du kan inte planmontera en häll i en Stala Module bänkskiva.
Stacks Image 1919

Stänkskydd Stala Module

Till Stala Module finns två typer av lösa stänkskydd. Antingen en enkel plåt eller underlimmad med en spånskiva. Den underlimmade varianten (D) har tätsvetsade hörn och finns med två olika borstningar, standard och blank.

Mått och beställning

Möjlig mått, priser m.m. genom en offertförfrågan. Tänk på att det alltid blir billigare att beställa stänkskyddet ihop med diskbänken då de transporteras ihop. Du kan få urtag för exempelvis en eldosa i stänkskyddet. Det är näst intill omöjligt att göra efteråt men i fabriken görs det samtidigt som hela plåten laserskärs.

Konstruktion - Stala Module

Den rostfria plåten på Stala Module är 1,25 tjock och är underlimmad med en spånskiva under hela ytan samt eventuellt en ram beroende på bänkens tjocklek. Stala Module byggs av Furhoffs i Skövde.

Om Stala

Stacks Image 3
Stala är ett familjeföretag med säte i Lahti Finland. Diskbänkstillverkningen var tidigare en del av UPO men är sedan 1972 ett självständigt bolag som idag erbjuder ett brett sortiment rostfria produkter. Idag ägs Stala av slovenska företaget Kovinoplastika Lož Group.

Tillverkningen av Stala Seven diskbänkar sker i Lahti Finland. Serierna Stala Design, Free och Module tillverkas av Furhoffs i Skövde. http://www.stala.se
Föregående och nästa serie:
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)