Stacks Image p1313_n16
Stacks Image p1313_n3

Stala Seven måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Stala Seven måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Inledning - Stala Seven

 • Hög kvalitet i kombination med ett lågt pris.
 • Nedsänkning runt disklådan på bänkar med rak kant.
 • Tillverkningstid endast 2 veckor.
 • Kanterna ger ett modernare intryck genom mindre bockningsradie.
Lingon och kål på en 635 mm djup rostfri diskbänk från Stala Seven serien på ett IKEA Metod bänkskåp med Torhamn fronter.
Lingon och kål på en 635 mm djup rostfri diskbänk från Stala Seven serien på ett IKEA Metod bänkskåp med Torhamn fronter.

Stala Seven rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N-Seven. Köket är från IKEA Metod med fronter Torhamn och därför är bänken 635 mm djup för att passa.

Stala Seven 63,5 cm djup rostfri diskbänk med ett Rinnig diskställ på ett IKEA metod kök med ljusgröna Kallarp fronter.
Stala Seven 63,5 cm djup rostfri diskbänk med ett Rinnig diskställ på ett IKEA metod kök med ljusgröna Kallarp fronter.

IKEA:s nya diskställ Rinnig på en Stala Seven rostfri diskbänk med rak kant. Fronterna är ljusgröna Kallarp i högglans på en IKEA Metod stomme.

Stacks Image 1505
KP117
Stala Seven är en serie rostfria diskbänkar av hög kvalitet och med ett mycket bra pris. Smart konstruktion, effektiv produktion och transporteffektiva emballage ihop med några begränsningar i mått och tillval skapar förutsättningar för det låga priset. Har du ett IKEA Metod kök kan du med Stala Seven välja det lite speciella djupet 635 mm ihop med längder upp till 3 meter.

Ett begränsat urval praktiska disklådor i en stil mellan modern och klassisk kan svetsas in. Bänkar med raka kanter förses som standard med en liten nedsänkning runt disklådan. Du kan få vajerbottenventil som tillval. Eventuell bakkantlist monteras med tape vilket håller ner priset jämfört med integrerade uppvikta bakkanter. Stala Seven har kort leveranstid. Förutom på sommaren tillverkas Stala Seven diskbänkar på två veckor.

Till Stala Seven finns disklådor som passar utmärkt för en rostfri bänkskiva i en tvättstuga eller groventré som i Kundreferens 127.
Stacks Image 1519
Stala Seven rostfri bänkskiva med rak kant och urtag för en induktionshäll på ett IKEA med kök med Veddinge fronter i grått.
Stala Seven rostfri bänkskiva med rak kant och urtag för en induktionshäll på ett IKEA med kök med Veddinge fronter i grått.

En ovanpåliggande häll monterad i en Stala Seven bänkskiva med rak kant på ett IKEA Metod kök med Veddinge fronter i grått.

Stacks Image p1535_n3
Stala är ett familjeföretag med säte i Lahti Finland. Reino Rajamäki köpte 1972 tillverkningen av rostfria diskbänkar från UPO och har idag ett brett sortiment rostfria produkter. Tillverkningen av Stala Seven diskbänkar sker i Lahti Finland. Serierna Stala Design, Free och Module tillverkas av Furhoffs i Skövde. http://www.stala.se

Priser och erbjudanden - Stala Seven

Priset på Stala Seven diskbänkar och bänkskivor med ett minsta djup på 600 mm går att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn. Du kan även rita en Stala Seven rostfri diskbänk och spara 500 kronor.
Nedan kan du se priser direkt på alla Stala Seven diskbänkar med olika disklådor vid utvalda längder. I
Prisförfrågan för respektive disklåda kan bänkens längd väljas i 5 mm intervall. Val av kant, djup och tjocklek påverkar inte bänkens pris. Urtag för häll kostar 1100 kronor.
 • Djup: 600, 610, 620 eller 635 mm (IKEA).
 • Tjockleken: 30 eller 40 mm.
 • Kantprofil: Rak eller en 1,5 mm hög droppkant.
Alla priser är inklusive emballage och frakt till alla adresser i Sverige med fast landförbindelse. Du kan delbetala i 3 månader utan extra avgifter eller ränta
Stacks Image 1933
Stacks Image 1935

Stala Seven diskbänk med disklåda A-Seven (SS0111)

Stacks Image 1801

Stala Seven diskbänk med disklåda C-Seven (SS0112)

Stacks Image 1879

Stala Seven diskbänk med disklåda E-Seven (SS0113)

Stacks Image 1877

Stala Seven diskbänk med disklåda F-Seven (SS0114)

Stacks Image 1881

Stala Seven diskbänk med disklåda L-Seven (SS0115)

Stacks Image 1883

Stala Seven diskbänk med disklåda N-Seven (SS0116)

Stacks Image 1885

Stala Seven bänkskiva utan disklåda
(SS0101)

Tillägg för 6 cm hög bakkantslist som limmas fast

Erbjudanden Stala Seven

Möjliga mått och former - Stala Seven

Längd: 500 – 3000 mm i 5 mm intervaller.
Djup: 600, 610, 620 eller 635 mm. Ihop med vissa disklådor kan bänkar med droppkant även göras grundare än 600 mm.
 • Seven-N: 400, 450, 500, 550 och 590 mm.
 • Seven-L: 500, 550 och 590 mm.
 • Seven-A, C, och F: 590 mm.
Tjocklek: 30 eller 40 mm.
Möjliga former: Rak och för köksö (ser likadan ut från alla håll).
Inte möjligt: Vinkel, fri form eller urtag i kanten. Bänkens sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.

Kanter - Stala Seven

Stacks Image 513
Du kan välja två olika kanter, en rak och en droppkant. Genom plåttjockleken på 0,8 mm blir bockningsradien mindre och bänkens kanter ger ett modernt och lite nättare intryck. Dessutom kan man genom den lite tunnare plåten pressa de ca 1,5 mm höga droppkanterna istället för att först bocka sidan och sedan svetsa innerhörnet vilket sänker priset. (ytterhörnet är alltid svetsat)

Diskbänkar med bägge kanter går att beräkna pris på i Priskalkylatorn.

Rak kant

Stacks Image 1717
Stacks Image 1720
Rak kant. (Stala: Rak kant)
Stacks Image 1640
Stacks Image 499
Rak kant. (Stala: Rak)

Klassisk droppkant

Stacks Image 1702
Stacks Image 1705
Klassisk droppkant ca 1,5 mm hög. (Stala: Upphöjd kantprofil)
Stacks Image 1739
Stacks Image 506

Klassisk droppkant ca 1,5 mm hög. (Stala: Upphöjd kantprofil)

Bakkantslister på Stala Seven är tillbehör

De 60 mm höga bakkantslisterna på Stala Seven rostfria diskbänkar levereras lösa och monteras enkelt med tape. Att de är lösa och inte svetsade i hörnen gör att de är betydligt billigare än integrerade uppvikta kanter på andra serier.
Rostfri bänkskiva med monterad bakkant ur Stala Seven serien.
Rostfri bänkskiva med monterad bakkant ur Stala Seven serien.
Stacks Image 1369
Stacks Image 1372

Disklådor - Stala Seven

Disklådorna är gjorda speciellt för Stala Seven och har en radie som ger ett intryck mellan klassisk och modern stil. Lådorna är pressade i två steg för att få tillräckligt djup och sedan insvetsade in i bänkskivan.

Diskbänkarna med raka kanter har en unik ca 1,5 djup mm nedsänkning runt disklådan. Det går att få på några andra serier men för en extra kostnad. Här är den standard på diskbänkar med raka kanter.
Nedsänkning runt en disklåda på en Stala Seven diskbänk med raka kanter och en skål med lingon.
Nedsänkning runt en disklåda på en Stala Seven diskbänk med raka kanter och en skål med lingon.
KP119
Placeringen av disklådan kan göras fritt i 5 mm intervaller. Disklådorna kan vridas så exempelvis den lilla vasken på en dubbellåda hamnar till vänster eller höger. Som tillbehör finns vajerbottenventil så att bottenventilen öppnas med ett litet vred ovanpå bänkskivan. Vredet ser ut som rostfritt men är i plast som alla andra vred på marknaden oavsett tillverkare.
Stala Seven rostfri diskbänk med en vajerbottenventil.
Stacks Image 1148
Klicka på disklådans namn så ser du, förutom en del annan information, tillbehör som gör diskbänken mer praktisk. När det gäller diskbänkar Stala Seven serien är det samma tillbehör till alla disklådor.
Stacks Image 1227
Stacks Image 1230

Urtag för en häll - Stala Seven

Du kan få urtag för en ovanpåliggande häll i Stala Seven rostfria bänkskivor. Stala använder en unik förstärkning för att göra urtaget stabilt och rakt. Urtaget laserskärs med ett speciellt mönster och kanterna bockas ner. Det går inte att göra urtag för planmontering av en häll i Stala Seven rostfria diskbänkar.
Stacks Image 615
Stacks Image 617
Stacks Image 1070
Stacks Image 1067

Montering av blandare

Stacks Image 1284
När du monterar blandaren är det viktigt att följa instruktionen för denna. Du behöver normalt använda den distans som följer med blandaren. Har du beställt en Stala Seven rostfri diskbänk med urtag för en blandare förstärks urtaget på ett av två sätt. Sitter urtaget i hörnet eller mellan två disklådor förses bänken med ett speciellt plastbeslag. Är urtaget bakom en disklåda limmas en 6 mm fukttålig MDF skiva som förstärkning.
Stacks Image 1473
Stacks Image 1288
Stacks Image 1291

Urtag för blandare förstärkt med 6 mm MDF samt med och utan blandarens distans.

Alternativa ytor - Stala Seven

Stacks Image 1035
Stacks Image 1608
Rostfria diskbänkar och bänkskivor i Stala Seven serien kan förses med en mönstrad yta kallad Deko mot en merkostnad. Disklådorna har vanlig borstad yta.

Nyhet 2019 - mönstrad rostfri bänkyta

Stacks Image 1766
Stacks Image 1775
Under första kvartalet 2019 lanseras StalaTex som är en mönstrad yta för Stala Seven diskbänkar. Mönstret görs med laser och man kan inte känna mönstret.

Den kände finske industridesignern Harri Koskinen har utformat ett flertal mönster av olika karaktär för Stala Seven. Under ca 1,5 år har dessa bedömts utseendemässigt samt testats för att se hur de förändras vid dagligt användande. I oktober 2018 valdes nio mönster ut och visades för allmänheten på Hem, villa och bostadsrätt mässan i Stockholm.
Du kommer att kunna välja StalaTex till alla diskbänkar, bakkantslister och stänkskydd i Stala Seven serien.
Vi vet ännu inte lanseringsdatum eller priser men om du vill kan vi maila dig när vi vet mer.
Stacks Image 1759
Stacks Image 1768

Stala Seven diskbänk och stänkskydd i rostfritt med StalaTex mönster. Lägg märke till att intrycket av mönstret förändras med vinkeln mot ljuset.

Konstruktion - Stala Seven

Stacks Image 1090
Stacks Image 1610
Bänkskivans plåt är 0,8 mm tjock och är underlimmad med en fukttålig styv 6 mm MDF-skiva under hela ytan. Underlimningen är kompletterad med stödlister i MDF utmed kanterna och tvärs var 30:e centimeter. Dessutom är det stödlister runt varje urtag. Trots att underlimningen är tunnare än på våra andra serier så är skillnaden i stumhet liten.